18/12/2015 | Yazar: Kaos GL

Aralarında LGBTİ aktivistlerinin de olduğu HDP ve HDP Gençlik üyeleri dün, sokağa çıkma yasaklarına karşı İstiklal Caddesi üzerindeki tramvayı işgal etti.

Gençler tramvayı, kadınlar Galata’yı işgal etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aralarında LGBTİ aktivistlerinin de olduğu HDP ve HDP Gençlik üyeleri dün, sokağa çıkma yasaklarına karşı İstiklal Caddesi üzerindeki tramvayı işgal etti. Polis, 8 genci gözaltına aldı. Kadınlar ise aynı gün Galata Kulesi ve Köprüsü’nde işgal eylemi yaptı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Gençlik Meclisi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Koordinasyonu üyesi gençler dün (18 Aralık) sokağa çıkma yasakları ve ölümlere karşı İstiklal Caddesi Taksim Tünel Meydanı’ndan Taksim Meydanı’na gelmekte olan tramvayı işgal etti.

“Kürdistan faşizme mezar olacak’ ve ‘Barış kazanacak’ sloganları atan gençler tramvaya “Katliamlara sessiz kalma”, “Tahir Elçi ölümsüzdür” yazılı dövizler astı.

İşgal eyleminin devam ettiği sırada gruba saldıran polisler, 8 genci darp ederek gözaltına aldı.

Kadınlardan Galata kule ve köprüsünü işgal

Öte yandan dün İstanbul bir başka işgal eylemine de şahit oldu. KJA (Kongra Jınên Azad/Özgür Kadın Kongresi) İstanbul üyeleri yaşanan sokağa çıkma yasakları, çatışmalar ve ölümlere dikkat çekmek için Galata Kulesi’ni işgal etti.

Kadınlar, ‘Kürdistan’da katliam var’ pankartı astı. İşgal eyleminde “Katliama ses kalmayın” ve “Devlet Kürdistan’da sivilleri katlediyor” sloganları atıldı.

JİNHA’nın haberine göre; kadınlar güvenlik görevlileri tarafından darp edilerek aşağı indirildi ve kadınlar da katliamlara sessiz kalmama çağrısında bulunarak dağıldı.

KJA’lılar saldırıları kınamak için Galata Köprüsü’nü de trafiğe kapatarak eylem yaptı. “Silopi’de katliam var”, “ Siz sustukça insanlar ölüyor” şeklinde slogan atan kadınlar Kürtçe, İngilizce ve Türkçe “Kürdistan’da katliam var” yazılı pankartını Galata Köprüsü’ne astı.

Sivil ve resmi giyimli polisler kadınlara saldırdı ve bir kadın yüzünden yaralandı. Kadınlar daha sonra sloganlarla köprüden ayrılırken, polisler pankarta el koydu.

Eylem sırasında haber takibi yapan gazetecilere de saldıran polis görüntülerine el koymaya çalıştı.


Etiketler: yaşam
İstihdam