11/08/2022 | Yazar: Baran Çağlar Çetinkaya

Kaos GL, Gençlik Örgütleri Forumu’nun “Talep ET!” programının “Kamu kaynaklarından yararlanma ve mevzuat okuryazarlığı eğitimi”ndeydi.

“Gençlik ve LGBTİ+ alanında çalışan öz örgütlenmelerin, kamu kurumlarıyla ilişkisi yok denecek kadar az” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gençlik Örgütleri Forumu’nun İsveç Başkonsolosluğu tarafından finanse edilen “Talep ET!” programının ilk eğitimi “Kamu kaynaklarından yararlanma ve mevzuat okuryazarlığı eğitimi” 1-7 Ağustos tarihinde Muğla’da gerçekleştirildi.

Kaos GL, üyesi olduğu Gençlik Örgütleri Forumu’nun (GoFor) “Talep ET!” programı kapsamında gerçekleştirdiği eğitime genç LGBTİ+’ların taleplerini ve savunuculuk faaliyetlerini güçlendirmek için katıldı.
“Talep ET!” programı Gençlik Örgütleri Forumu tarafından gençlik örgütlerinin kamu kaynaklarına erişiminin güçlendirilmesi, gençlik örgütlerinin yerel, ulusal ve uluslararası alanda lobi ve savunuculuk faaliyetlerinde kapasitelerinin güçlendirilmesini ve Kamu -STÖ iş birliğinin geliştirilmesini hedefliyor.

Yirmi GoFoR üye örgütü program kapsamında bir araya geldi; mevzuat okuryazarlığı, kamu kaynakları ve kamu kaynaklarına erişim ve bu erişimde yaşanan zorluklar ve aşılması gereken yolları konuştu.
Türkiye’de Gençlik Örgütlerinin Haritalandırılması ve İhtiyaç Analizi Raporu’na (GoFor, 2021) göre 10 gençlik örgütünün 6’sı kamu kurumlarıyla iş birliğini yok denecek kadar az veya yetersiz buluyor. Bu oran gençlik ve LGBTİ+ alanında çalışan öz örgütlenmelerin kamu kurumları[1] ile olan ilişkileri yok denecek kadar az.
Kaos GL Derneği, “Talep ET!” programı kapsamında gerçekleşecek faaliyetlerle genç LGBTİ+’ların kamu kaynaklarına erişimi, yasal mevzuat ve örgütlenme özgürlüğüne dair taleplerini dile getirmeye devam edecek.


[1] Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası kamu kurumları, büyükelçilikler ve Avrupa Birliği kurumlarını kapsamamaktadır. 


Etiketler: yaşam
İstihdam