20/05/2019 | Yazar: Yıldız Tar

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Menemen T Tipi cezaevinde kalan LGBTİ mahpusun baskı altında olduğunu söyledi.

Gergerlioğlu: LGBTİ mahpus baskı altında olduğunu yazdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, mecliste düzenlediği basın toplantısında Menemen T Tipi cezaevinde kalan LGBTİ mahpusun baskı altında olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, mahpusların durumuna ilişkin mecliste basın toplantısı düzenledi.

Nisan ayında düzenlediği toplantıda LGBTİ+ mahpusların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Gergerlioğlu, dünkü (20 Mayıs) açıklamasında da cezaevlerinde LGBTİ+ mahpusların sorunlarını dile getirdi:

“Cezaevi ziyareti taleplerimiz karşılıksız kalıyor”

“Menemen T Tipi Cezaevinde kalan LGBTİ bir mahpusun şikayetleri var; 11 civarı koğuşa gelen memurlarla sorunlar yaşadığını, şu an bulunmuş olduğu hapishanede yapmış olduğu şikayetten dolayı baskı altında olduğunu, psikolojisinin bozulduğunu, yaşadığı durumu mektupla anlatamadığını, kendisiyle birebir görüşmede durumu aktaracağını yazmış.

“Buradan tekrar çağrı yapıyoruz. Cezaevlerinde çok sıkıntılar var, bu iddiaları yerinde inceleyelim dedik. 67 cezaevi ziyareti talebimiz oldu. Sadece birine gidilebildi. Bu kadar duyarsızlık var. Bize binlerce şikayet geliyor. Cezaevi ziyareti taleplerimizi aylardır yapıyoruz ve sadece birine gidilebildi.”

Video için tıklayınız.

Gergerlioğlu basın toplantıları yaparak mahpusların sorunlarını dile getiriyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu üyesi de olan Gergerlioğlu, komisyon üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediği için cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini sürekli basın toplantıları yaparak duyuruyor.


Etiketler: insan hakları
nefret