12/04/2010 | Yazar: Kaos GL

Gey Olimpiyatları Federasyonu 2018′de global bir organizasyon i

Gey Olimpiyatları 2018'De Global Bir Organizasyon Haline Geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gey Olimpiyatları Federasyonu 2018′de global bir organizasyon için düğmeye bastı. Bu seneki Gey Olimpiyatlarının organizasyon komitesi 8 sene sonra Gey Olimpiyatlarının dört yılda bir yapılan global bir organizasyona dönüşeceğini açıkladı.

Karar geçtiğimiz ay Avrupa Gey ve Lezbiyen Spor Federasyonlarının Manchester’daki senelik toplantısında verildi. Geçmişte olduğu gibi 2018′deki organizasyon da spor, kültür ve insan hakları konulu olacak.
 
Gey Olimpiyatları Federasyonu (FGG) başkan yardımcısı Kurt Dahl konu ile ilgili şunları söyledi: “Uzun süredir tüm etkinliklerimizin tek bir dört senelik büyük olimpiyat organizasyonu altında birleştirilmesi isteklerini alıyorduk. Bu yeni düzenlemeyi dört gözle bekliyoruz.”
 
Bu sene Köln, Almanya’da 31 Temmuz – 7 Ağustos 2010 arasında yapılacak olan Gey Olimpiyatlarının ardından FGG ve Gey ve Lezbiyen Uluslararası Spor Birliği (GLISA) bir araya gelerek 2018′deki global organizasyonu planlamaya başlayacak. Bu tarihten sonra Gey Olimpiyatları 4 senede bir büyük ve global bir organizasyon olarak tekrarlamaya devam edecek.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam