01/07/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

GayMag Türkiye’nin ilk gey magazin dergisi olarak Ağustos ayında D&R mağazalarında satışa sunulacak.

Gey yaşam dergisi GayMag Mariah Carey ile geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
GayMag Türkiye’nin ilk gey magazin dergisi olarak Ağustos ayında D&R mağazalarında satışa sunulacak. Mariah Carey röportajı ile okuyucularına merhaba diyecek derginin yayın yönetmeni Fatih Kocatürk, GayMag’ı kaosGL.org’a anlattı.
 
GayMag 2008’den beri internet üzerinden yayında. GayMag’ı basılı dergi olarak çıkarma fikri nasıl ortaya çıktı?
 
GayMag’in basılı olarak çıkmasına karar vermemiz aslında çok karmaşık bir süreç. 2008 yılından beri online olarak var olan bir dergi olarak medya mecrasında, özellikle Türkiye’de bu alanın niş olduğunun farkına vardık ve yatırım yapmaya karar verdik. Uzun süredir zaten basılı olarak çıksak mı, çıkmasak mı diye düşünürken 2014 yılının bunun için doğru yıl olduğuna karar verdik çünkü bu yıl birçok olay gerçekleşti. İngiltere’de LGBT evliliğinin kabul edilmesi, Amerikan Başkanı Barack Obama’nın LGBT hakları konusunda duyarlılığının çok yüksek seviyede olması, özellikle CHP ve HDP belediyelerinden birçoğunun LGBT Dostu Belediyecilik sözleşmesi imzalamaları, yine Türkiye’de Amerikan Başkonsolosunun eşcinsel olduğunu açıklaması ve İngiltere ile Amerika konsolosluklarının Onur Yürüyüşü boyunca bitmeyen desteklerini göz önüne aldığımızda bu yılın ve bu anın bizim için en uygun olan an olduğuna karar verdik. Bu konuyla ilgili olarak fon bulma çalışmalarımızda Hornet’in de desteği oldu tabii ki, derginin basım-dağıtım maliyetlerini Hornet aracılığıyla sağlıyor olacağız. Bunun dışında tabii ki çok sevimli telaşelerimiz var, ofis, fotoğraf çekimleri vs. gibi...
 
GayMag, örneklerini yurtdışından takip ettiğimiz bir gay life dergisi olacak. Bu yıl içinde dergide yer vereceğiniz konular arasında fitness, seyahat ve moda var. GayMag, eşcinsel erkekler için ne sunmayı hedefliyor?
 
GayMag eşcinsel erkekler için bir yaşam tarzı dergisi olmayı hedefliyor, modadan sanata, magazinden spora pek çok konuda provokatif bir dilde ve son derece kaliteli bir mecra oluşturabilmek amacımız. Elbette ki politika da söz konusu olacak ancak GayMag esasen politika merkezli bir dergi değil, örneğin Şişli Belediye Başkanını da kapağımıza alabiliriz ancak bunun anlamı kendisiyle sonuna kadar politika konuşabileceğimiz değil. Ana akım bir dergi olmayı amaçlıyoruz, yurtdışındaki örneklerine bakacak olursak bizimle deneyim paylaşımı da gerçekleştiren Out dergisinin Türk hali nasıl olurdu sorusunun cevabı olacak diyebiliriz. 

Hürriyet’ten Onur Baştürk’e verdiğiniz röportajda GayMag’ın “Nişantaşı, Etiler, Levent gibi yerlerde yaşayan, aylık geliri belirli bir miktarın üzerinde, orta ve üst gelir grubuna hitap eden bir dergi” olacağını söylediniz. Böyle bir okuyucu kitlesi tarif etmenin dergiyi LGBTİ hareketi içinde sınıf eleştirilerinin merkezine çekeceğine dair bir kaygınız var mı? Yani, Bağcılar’da yaşayan eşcinsel bir işçi GayMag’ı satın almamalı mı?
 
Amacımız sınıf ayrımı oluşturmak değildi, sadece orta ve üst gelir grubuna hitap eden, ezberleri bozan, dünyadaki pek çok örneğiyle yarışabilecek kapasitede bir dergi olabilmekten daha büyük bir amacımız yok. Dergiyi elbette ki Bağcılar’da yaşayan bir eşcinsel birey de satın alabilir ancak derginin içeriğinde yer alan konular kendisini kabul etmiş, eşcinsel yaşam tarzını benimsemiş metropollerde yaşayan kişiler. Stoli Votka ya da Mariott Oteller grubuyla birlikte yürütmek istediğimiz pek çok proje de bu yönde ilerleyecek olan projeler hâlihazırda. 

Temmuz ayında çıkması planlanan ilk sayıda Murat Boz’la bir röportaj yer alacağı haberleri pek çok kişide büyük bir heyecan yaratmıştı. Sonrasında neler oldu da röportaj iptal edilmek zorunda kaldı?
 
Murat Boz ile web sitemizde yayınladığımız basın açıklamasında olduğu gibi Murat Boz’un kendi konser programlarının yoğunluğu sebebiyle röportajı şimdilik iptal etmek durumunda kaldık ancak önümüzdeki sayılarda mutlaka ama mutlaka kendisiyle birlikte çalışmak istiyoruz, kendisini gerçekten çok seviyoruz.

GayMag, Ağustos ayında Mariah Carey röportajıyla okuyucularına merhaba diyecek. GayMag’ın bu ilk sayısında bizleri neler bekliyor, bize biraz spoiler verebilir misiniz?
 
Esasen söyleyebileceğim çok şey bekliyor: Mariah Carey röportajı, 10 güçlü kadın röportajının en büyük ismi. Bunun yanında Ayşe Hatun Önal, Nükhet Duru, Hülya Avşar gibi gerçekten eşcinsel bireylerin hayatına etki etmiş çok büyük kadınların da röportajının bulunacağı ve her yıl yenilenecek röportaj serimiz yer alacak. Ayın erkeği röportajı için birçok model ile görüşüyoruz şu anda, bu anlamda da hem içerik olarak hem de görsel olarak şölene hazır olmak gerek diye düşünüyorum. Bunun yanında seyahat bölümümüzde her ay LGBT bireyler için önemli turistik destinasyonlarla ilgili olarak GayVille.Com’un sponsorluğunda bir köşemiz olacak. İlk sayısını geçecek olursak GayMag olarak olaylara olabildiğince olumlu yönden bakmak gibi bir amacımız var, yıl sonunda gerçekleştireceğimiz HotList 100 ödül törenimizde de camia içerisinde erkek ya da kadın fark etmez eşcinsel camiaya en desteği dokunmuş politikacı, sanatçı, şarkıcı, yazar birçok isme ödüllerini vereceğimiz bir ödül törenimiz olacak. Bu anlamda da bizlere destek veren bu isimleri onurlandırıyor olmanın gerçekten çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu ödül töreninin tarihi kesin olmamakla beraber popüler kanallardan birinde canlı yayınla verilmesi konusunda da çalışmalarımız devam etmekte.

5 Ağustos’ta D&R mağazalarında satışa sunulacak derginin tanıtım videosunu bu bağlantıdan izleyebilirsiniz. 


Etiketler: yaşam
İstihdam