01/07/2014 | Yazar: Kaos GL

Berlin İstanbul’u ‘çağırdı’; Gezi direnişi, Türkiye ve Avrupa’daki LGBTİ hareketi konuşuldu: Radikal queer bir müdahele için!

Gezi ve LGBTİ hareketi Berlin’de konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Berlin İstanbul’u “çağırdı”; Gezi direnişi, Türkiye ve Avrupa’daki LGBTİ hareketi konuşuldu: Radikal queer bir müdahele için!
 
Maxim Gorki Tiyatrosu ve Heinrich Böll Stiftung’un düzenlediği “Berlin Calls İstanbul/Berlin İstanbul’u Çağırıyor” etkinlikleri Studio R’da Kaos GL editörlerinden Yıldız Tar ve Berlin’den öğretim görevlisi Zülfikar Çetin’in sunumlarıyla sonlandı.
 
Moderatörlüğünü Çığır Özyurt’un üstlendiği etkinlikte, Gezi direnişi ile LGBTİ hareket arasındaki ilişki, temas alanları, ittifaklar ve kentsel dönüşümün yanı sıra; Berlin’deki LGBTİ örgütlenmelerinin “beyaz, ırkçı politikaları” ve homonasyonalizm de konuşuldu.
 
Panelin ardından ise SO36’da Türkiye ve Kürdistanlı göçmen LGBTİ’lerin organizasyonuyla Geyhane düzenlendi. Ayda bir yapılan partide sık sık Türkiye’deki LGBTİ hareketi ile dayanışılıyor.
 
Bu seferki Geyhane ile İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne selam gönderildi. Kaos GL’den Yıldız Tar’ın yanı sıra; Voltrans Trans Erkek İnisiyatifi’nden Ulaş Sona da sahneden Geyhane’yi ve Onur Yürüyüşü’nü selamladı.
 
İlgili haberler:

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam