27/09/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Solisti açık kimlikli gey olan Mashrou’ Leila konserinde gökkuşağı bayrağı açan 7 kişi, ‘eşcinselliğe teşvik ettikleri’ iddiasıyla tutuklandı. Grup, ülkede yasaklanacak.

Gökkuşağı bayrağı açtıkları için tutuklandılar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Solisti açık kimlikli gey olan Mashrou’ Leila konserinde gökkuşağı bayrağı açan 7 kişi, “eşcinselliğe teşvik ettikleri” iddiasıyla tutuklandı. Grup, ülkede yasaklanacak.

Bu haftasonu Mısır’ın başkenti Kahire’de gerçekleşen bir konserde gökkuşağı bayrağı açan 7 kişi, “eşcinselliğe teşvik ettikleri” ve “ahlâksızlığı yayınlaştırdıkları” iddiasıyla tutuklandı.

Olaydan sonra Mısır Müzisyen Sendikası, festival prosedürlerine uygun bir şekilde konseri veren, solisti açık kimlikli gey olan Lübnanlı indie rock grubu Mashrou’ Leila'nın, ülkede yasaklanacağını açıkladı. Sendikanın avukatı Dr. Reda canlı yayında yaptığı açıklamada “Bu konuda bir karar aldık, Mashrou'nun Leila'nın Mısır'da sahnelenmesi yasaklanacak, ülkede genel güvenlik konusunda desteğe ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

Grup daha önce, Ürdün’de “grubun performanslarının İslam ve Hristiyan inançlarına uygun olmadığı” gerekçesiyle yasaklanmıştı. 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam