20/06/2021 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’nde Farsça, Arapça ve Türkçe açıklama yayınladı.

Gökkuşağı gibi dayanışma da sınır tanımaz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği Mülteci Hakları Programı, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla Farsça, Arapça ve Türkçe açıklama yayınladı.

Farsça açıklama için tıklayın

Arapça açıklama için tıklayın

Açıklamanın Türkçe tam metni şöyle:

Pandemi, başta sağlık hakkı ve çalışma hakkı olmak üzere haklara eşit erişimin onurlu bir yaşam sürebilmek için şart olduğunu hiç olmadığı kadar berrak şekilde önümüze sererek hayatımızda. Bununla birlikte Türkiye’de mültecilerin sağlık sigortasına erişimi halen katı şartlara bağlı ve mültecilerin iş bulabildikleri sektörler pandemiden en olumsuz etkilenmiş sektörlerin başında geliyor. Mülteci LGBTİ+lar ise, bu koşulları hem LGBTİ+lara yönelik artan nefret söylemlerinin hem de yabancı düşmanlığının tek bedende hedefi olarak deneyimliyor.

Yine de biliyoruz ki LGBTİ+ doğmak her biri kendi biricikliğinde mücadele ve dayanışma kası güçlenmiş kişiler de yaratır. Türkiye'de yaşayan mülteci LGBTİ+lar da kendilerine dayatılan yaşam koşullarının ağırlığı ile durmaksızın mücadele ve dayanışma hatları örerek mücadele ediyor.

Kaos GL olarak, bu dayanışmanın parçası olmanın, mültecilerin haklara eşit erişimini sağlayacak koşulları tesis etme yükümlülüğünü taraflara bıkmadan hatırlatmakla mümkün olduğunu tekrarlıyoruz.

Çünkü tıpkı gökkuşağı gibi dayanışma da sınır tanımaz.

Kaos GL Mülteci Hakları Programı


Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam