31/01/2020 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’de yaşayan LGBTİ+ mültecilerin katkılarıyla hazırlanan Kaos GL Dergi özel sayısı “Gökkuşağı Sınır Tanımaz” yayımladı.

“Gökkuşağı Sınır Tanımaz” yayımda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Dergi Türkiye’de yaşayan LGBTİ+ mültecilerin katkılarıyla “Gökkuşağı Sınır Tanımaz” temalı özel bir sayı yayımladı.gokkusagi-sinir-tanimaz-yayimda-1

Türkiye’de yaşayan LGBTİ+ mültecilerin ikamet ettikleri şehirlerde temel haklara, resmi organlara ve sosyal ağlara erişimlerini kolaylaştırmayı hedefleyen derneğin Mülteci Hakları Programı editörlüğünde hazırlanan Dergi, mülteci yazar ve çizerlerin katkılarından oluşuyor.

Dergi’nin “Gökkuşağı Sınır Tanımaz” özel sayısı Arapça, Farsça ve İngilizce dillerinde yayımlandı.

Kaos GL Mülteci Hakları programı hakkında

Mülteci Hakları Programı, LGBTİ+ mültecilerin ikamet ettikleri şehirlerde temel haklara, resmi organlara ve sosyal ağlara erişimlerinin kolaylaştırılmasını hedefliyor. Program, bu doğrultuda program bünyesinde çalışan avukat ve sosyal hizmet uzmanları aracılığıyla hukuki ve sosyal danışmanlık sağlamakta. Ayrıca program alanda çeşitli konularda eğitimler ve sosyal etkinlikler düzenliyor.

Program çalışmalarını 6 başlıkta yürütüyor: Danışmanlık faaliyetleri, mülteci LGBTİ+’lara yönelik sosyal etkinlikler, mülteci hakları alanında çalışanlara yönelik insan hakları ve cinsel yönelim cinsiyet kimliği eğitimleri, LGBTİ+ mülteciler ile değerlendirme toplantıları, Mülteci LGBTİ+’lar ile bulgulama toplantıları ve raporlama.


 

 


Etiketler: insan hakları, medya, mülteci
İstihdam