19/07/2006 | Yazar: Kaos GL

Gökkuşağı Yaz Kampı’nın Ardından Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği’nin eşcinseller için düzenlediği yaz buluşması olan "Uluslararası Gökkuşağı Yaz Kampı"nı gerçekleştirdik. İlk kez organize ettiğimiz Gökkuşağı Yaz Kampı’nı, 3–9 Temmuz 2006 tarihleri arasında başarı ve memnuniyetle tamamladık.

KAOS GL


*Kamp alanımız!

Piknikten Kampa: Gökkuşağı Yaz Kampı

1997'den bu yana her yıl düzenlediğimiz piknikleri, bu yıl kadın ve erkek eşcinseller için "Uluslararası Gökkuşağı Yaz Kampı"na dönüştürdük.
Kamp ve piknikleri, kadın ve erkek eşcinseller olarak kapatıldığımız mekanların ve ilişkilerin dışına çıkma pratiklerimiz olarak görüyoruz. Kamp da günlük hayatta dışa açılma adımlarımızdan biri oldu.


*Kabak Koyu'na bakış

Kamp: Tatillerimizi birleştirdik…

Bir günlük pikniklerden bir haftalık bir kampa adım atarak, yaz tatillerimizi birleştirmek istedik.
Yaz kampıyla 'gökkuşağı' adına yakışır şekilde birlikte tatil yaptık.
Kampın açılışı ve tanışma haricinde, kamp programı katılımcıların isteğine göre gerçekleştirildi. Düzenlediğimiz sosyal, kültürel ve sanatsal atölyelerle iletişim ve etkileşimde bulunduk.
Deniz-güneş muhabbetiyle birlikte Likya Yolu şelale yürüyüşü, Babadağ yürüyüşünün ardından Kelebekler Vadisi’ne iniş, tekne gezisi, yıldızların altında film gösterimi ve elbette gece, müzik ve ay ışığında dans…
Fethiye, Kabak Koyu’ndaki Gökkuşağı Yaz Kampı’nın son günü Ölüdeniz’e indik.
Rehberimiz ve ayni zamanda kamp sorumlumuz sayesinde, trekkinglerdeki küçük yara bereleri saymazsak, kamp boyunca bir kişinin bile ‘burnu’ kanamadı…


*Kampımızın doğal kaynak su havuzunda serinledik!

Katılım

Kampın adına yakışır bir şekilde lezbiyen, gey, travesti, sitreyt, bear… katılımıyla hep beraber bir aradaydık.
Mersin, Aksaray, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir ve Arjantin’den katılım oldu. Bizimle iletişime geçen yurtdışından arkadaşlarımızla yazışmalarımızdan özellikle uluslararası katılım için kamp duyurusunun en az altı ay önceden yapılması gerektiğini tecrübe ettik.
Kampa toplam 33 kişi katıldı.


*Likya Yolu'nda!

Basın!

Uluslararası Gökkuşağı Yaz Kampı’nın duyurulmasının ardından, LGBT web siteleri haricinde, Milliyet ve The New Anatolian gazeteleri ile Bianet adlı internet haber sitesinde kampın haberleri yayınlandı. Bu haberler, kamp organizasyon ekibinin bilgisi dahilinde ve röportaj üzerinden hazırlandı.
Kampın hemen ardından da ‘kamp haberi’ yapılabilirdi ama organizasyon ekibi olarak bunu gerekli görmedik.
Kaos GL’nin tarihinde, şimdiye kadar bir ‘basın faciası’ ve / veya ‘outing/ifşa’ durumu yaşanmadığı halde, maalesef pek çok arkadaş, kamp öncesi ‘basın korkusu’nu dile getirdiler. Anlaşılabilir kaygıları, zaman içinde yine birlikte aşabileceğimizi düşünüyoruz…


*Tekne turunu beklerken...

Kamp bölgesi

Fethiye yakınlarında, Antik Likya Yolu üzerinde Kabak Koyu, kampımız için harika bir başlangıç oldu…
Doğanın bağrında biz bize olduğumuz kampın mekanının bir tarafında deniz, diğer tarafında rehberimiz eşliğinde yürüyüşler ve keşifler yapabildiğimiz dağlar uzanıyordu.
Kabak Koyu ve çevresinin özellikleri ve olanakları tüm katılımcılar için seçeneklere sahipti. Dağ yürüyüşleri ve birinci dereceden tırmanışlar için özellikle Likya Yolu ve Kelebekler Vadisi heyecan verici sürprizlerdi. Yürümek ve tırmanmak istemeyenler veya uygun olmayanlar için Kelebekler Vadisi ve Cennet Kumsalı’na tekne ile denizden de ulaştık.


*Likya Yolu'nun sonu şelaleydi!

Gelecek yaz ve Çağrı…

Gökkuşağı Yaz Kampı’nın ikincisi için şimdiden hazırlıklara başladık!
İlk kampa katılanların dahil olduğu bir e-grup oluşturduk. Bu listede değerlendirmelerimizi, bundan sonraki kamp, gezi, piknik gibi etkinliklerimize dair önerilerimizi paylaşıp haberleşmeyi planlıyoruz.
Sonbahara doğru, rainbowsummercamp gibi bir web sayfası tasarlamayı umuyoruz. Dünyanın başka bölgelerindeki gey-lezbiyen kampları ve yaz buluşmaları ile iletişim kurmak, haberleşmek ve ortaklaşmak istiyoruz…
Tüm bunları ve daha fazlasını yine hep birlikte yapmak istiyoruz :)

Uluslararası Gökkuşağı Yaz Kampı Organizasyon Ekibi

İletişim: kaosgl@kaosgl.com



Etiketler: yaşam
İstihdam