25/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi’nde polisin gökkuşağı bayrağı taşıyan 4 öğrenciye saldırması ve öğrencileri alıkoyması üzerine #GökkuşağımaDokunma etiketi Twitter’da Tredn Topic oldu.

#GökkuşağımaDokunma TT listesinde! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizim: Semih Özkarakaş

Bugün, Boğaziçi’nde polisin LGBTİ+'ları temsil eden gökkuşağı bayrağı taşıyan 4 öğrenciye saldırması ve öğrencileri alıkoyması üzerine Twitter’da #GökkuşağımaDokunma etiketi Türkiye gündemine girdi.

Ne oldu?

Boğaziçi’nde atanan rektör protestoları sırasında gökkuşağı bayrağı açtığı için bugün okulda ifade veren N.D.’ye destek olmak isteyen 4 öğrenci “LGBTİ+ bayrağı taşıdıkları” gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Boğaziçi TV’nin canlı yayında aktardıklarına göre polis, “Ne olduğunuz umrumuzda değil. Bu bayrak yasak” da dedi ve keyfi bir biçimde bayraklara el koydu. Bayrağı taşıyan 4 öğrencinin alıkoyulması üzerine eylem yapan öğrenciler arasından da 5 kişi gözaltına alındı ve polis alanda bulunan bir köpeği tekmeledi.

#GökkuşağımaDokunma TT listesinde yalnız değil!

Dün gece, Instagram’da “Fırat Delikanlı” ismini kullanan Fırat Kaya isimli bir erkek, eşcinsel bir kişiye saldırdı ve görüntüleri Instagram hesabından yayınlandı.

Kocaeli ve Aydın Barosu’nun takip ettiği soruşturma sosyal medya kullanıcılarının #FıratDelikanlıTutuklansın etiketi ile trend topic oldu.

#FıratDelikanlıTutuklansın etiketi Türkiye gündeminde saatlerdir ilk sırada!

 

 

 

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim
İstihdam