15/06/2019 | Yazar: Seçin Tuncel

3. Antalya Onur Haftası etkinliklerinin ikinci günü queer kahvaltı ile başladı. LGBTİ+ aktivistler kaosGL.org’a Antalya Onur Haftası’nı değerlendirdi.

“Gökkuşağının altında neşemiz daim olsun” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

3. Antalya Onur Haftası etkinliklerinin ikinci günü queer kahvaltı ile başladı. LGBTİ+ aktivistler kaosGL.org’a Antalya Onur Haftası’nı değerlendirdi.

BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Antalya Onur Haftası ikinci gününe queer kahvaltı ile başladı.

14 Haziran’da başlayan ve 16 Haziran’da düzenlenecek Onur Yürüyüşü ile sona erecek haftayı bugün queer kahvaltı etkinliğinde buluşan aktivistler KaosGL.org’a değerlendirdi.

Queer Kahvaltı etkinliğine katılan Gökçe şunları söyledi:

“Antalya’da Onur Haftası’nı her sene dört gözle bekliyoruz. Çünkü yıl boyunca görünür olmasak bile  Onur Haftası’nda kendimizi var edebiliyoruz. Onur Yürüyüşü’nde bulunmak ve “biz varız” demek işitiyoruz. Onur Yürüyüşü’nde bu yıl da tıpkı 1 Mayıs’ta olduğu gibi trans seks işçileri en önde yürüyecek ve haklarıyla görünür olacak. Pride hepimiz için bir araya gelme fırsatı, bayram… Gökkuşağının altında neşemiz daim olsun, çok mutluyum.”

“Bu onur, Antalya’ya iyi geldi”

KaosGL.org’a konuşan Ahmet ise “Bu Onur Antalya’ya iyi geldi” diyor:

“Pride Antalya’ya çok güzel geldi. İkinci günümüzü queer kahvaltı ile başlattık. Tüm gücümüz ve mutluluğumuzla bu yıl da onurumuzu kucakladık. Özetle bu onur Antalaya’ya iyi geldi. Bugün atölye çalışmalarımız var, çok güzel bir program hazırladık. Onur Haftası’nı basın açıklaması ve yürüyüşümüzle tamamlayacağız.”

Yelda ise şöyle konuştu:

“Çok heyecanlıyız… Onur’umuz yasaklanmaya çalışılsa da biz vardık var olacağız. Programa dönecek olursak, çok yoğun. Antalya Onur Hafta’mız tüm renkleriyle sürüyor. Yarın da Onur Yürüyüşümüz var, herkesi bekleriz. Trans, lezbiyen ve biseksüel kadınların en önde yürüdüğü ve heteroseksüellerin de katılıp haklarımızı desteklediği bir Pride olmasını umuyorum.”

Bugün programda ne var?

3. Antalya Onur Haftası etkinliklerinde bugün queer kahvaltıyı takiben Çağdaş Gazeteciler Derneği'nde saat 13:30’da Gülser Kayır’ın “Kadına ve LGBTİ+ Bireylere Yönelik Şiddet” söyleşisi gerçekleşecek. Ardından Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği'nden Gurbet Kabadayı “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği” üzerine konuşacak.

Günün son etkinliği Yönetmenliğini Gus Van Sant’ın yapmış olduğu “Milk” filminin gösterimi. Gey hakları için bir idol olarak kabul edilen Harvey Milk’in yaşamını filmine konu almış filmin ardından Ömer Kaplan’ın moderatorlüğünde söyleşi gerçekleşecek. Gösterim saat 15:00’te başlayacak.

3. Antalya Onur Haftası’nın tüm etkinliklerine buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haber:

Antalya Onur Haftası’nın programı açıklandı!


Etiketler: yaşam
İstihdam