09/03/2014 | Yazar: Madi Diva

Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ilk kez alanlara çıktı.

Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ilk kez alanlara çıktı.
Malatya Demokratik Kadın Platformu’nun çağrısı kutlanan 8 Mart yürüyüşüne bu yıl ilk kez Malatyalı LGBT’ler de katıldı. Eşcinsel, biseksüel ve trans kadınlar vardır dövizi taşıyan Malatya LGBT üyeleri kortejle birlikte yürüyerek halaya dahil oldular.
Malatya’da 8 Mart’ı kutlayanlar Emeksiz üst kavşağından buluşup Soykan Parkı’na kadar davul – zurna ve sloganlar eşliğinde yürüdüler. Kadın üzerindeki erkek ve devlet baskısını protesto eden yürüyüşçüler “yaşasın halkların kardeşliği”, “her yer 8 mart her yer direniş” sloganları attılar.
 
8 Mart’ta kadınlar ile ilk yürüyüşlerini gerçekleştiren Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi üyeleri ilgi odağı olurken destek gördüler. LGBT aktivistler yürüyüşlerinin gey pride gibi coşku dolu olduğunu söylerken homofobik veya transfobik bir söylemle karşılaşmadıklarını aksine sloganlarına eşlik edildiğini belirttiler.
 
“Lezbiyenim kadınım yanındayım”, “dünya yerinden oynar translar özgür olsa” sloganları Malatya sokaklarında yürüyüş boyunca atıldı. Lezbiyen, biseksüel ve transların var olduğunu, en doğal hak olan yaşam haklarının ellerinden alındığını ve öldürüldüklerini belirttiler.
 
Malatyalı LGBT aktivistler, “lezbiyen biseksüel trans kadınlar var aramızdalar”, “bırak evi bok götürsün”, “aşk örgütlenmektir”, "genel ahlak kimin ahlakı", “lubunyalar bu kentte zırıl zırıl yaşar” pankartlarıyla yürüdüler ve davul zurna eşliğinde çekilen halaya eşlik ederek eylemi sona erdirdiler.
Malatya’daki 8 Mart yürüyüşünü MalatyaHaber’den Serdar Yücekaya’nın videosundan izleyebilirsiniz.

Etiketler: yaşam
İstihdam