07/11/2013 | Yazar: Tunca Özlen

Gökkuşağının Kızılı, Başbakan Erdoğan’ın ‘kızlı erkekli öğrenci evi muhafazakâr yapımıza ters’ sözlerine karşı yaptığı açıklamada yaşam tarzına yönelik dayatmalara boyun eğmeyeceklerini belirtti.

Gökkuşağının Kızılı: ‘AKP diktatörlüğünü ‘kızlı erkekli’ yıkacağız!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gökkuşağının Kızılı, “Kızlı Erkekli Yürüyor Haddini Bildiriyoruz!” yürüyüşüne çağrı yaptı.
 
Gökkuşağının Kızılı, Başbakan Erdoğan’ın “kızlı erkekli öğrenci evi muhafazakâr yapımıza ters” sözlerine karşı yaptığı açıklamada yaşam tarzına yönelik dayatmalara boyun eğmeyeceklerini belirtti.
Çağrısı Fikir Kulüpleri Federasyonu tarafından yapılan ve 9 Kasım günü düzenlenecek “Kızlı Erkekli Yürüyor Haddini Bildiriyoruz!” yürüyüşlerine katılacağını açıklayan sosyalist LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) örgütü Gökkuşağının Kızılı, Erdoğan’ın açıklamasına tepki gösterdi.
 
Gökkuşağının Kızılı yaptığı yazılı açıklama ile Erdoğan’ın "Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Muhafazakâr demokrat yapımıza bu ters” sözlerini, “iktidarın gündelik yaşamı dinsel dogmalara göre düzenleme, toplumu baskı altına alma ve insan ilişkilerini kısıtlama yönündeki son adımı” olarak değerlendirdi.
 
9 Kasım Cumartesi günü “kızlı erkekli” düzenlenecek “Haddini Bildiriyoruz!” eylemlerine katılım çağrısı yapan Gökkuşağının Kızılı’nın açıklamasında, “toplumun kademeli olarak islami yaşam tarzına zorlandığı, kendisine dar gelecek bir deli gömleğine sığdırılmaya çalışıldığı, ancak Türkiye’nin bu deli gömleğine sığmayacağı” vurgulandı.
 
Açıklamanın tam metni buradan okunabilir.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam