21/03/2012 | Yazar: Kaos GL

İHD Çanakkale Şubesi Başkanı Kenan Döner’in moderatörlüğünde ve Belediye Sosyal Tesisleri nikah salonunda gerçekleşen panele konuşmacı olarak Kaos GL Danışma Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Melek Göregenli ile Prof. Dr. Nilgün Toker Kılınç katıldı.

Göregenli; ‘Homofobi En Derin Ayrımcılıktır’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şubesi ve ÇOMÜ Sosyoloji öğrencileri tarafından Kaos GL Derneği ile birlikte düzenlenen “Cinsiyet temelinde ayrımcılık ve nefret suçları” konulu panelde konuşma yapan Prof. Dr. Melek Göregenli, eşcinselliğin seçilebilen bir şey olmadığını belirterek, “Eşcinsellik sanki tercihmiş gibi gösterilerek toplumda eşcinsellere karşı şiddet meşrulaştırılmaya çalışılıyor” dedi.
 
İHD Çanakkale Şubesi Başkanı Kenan Döner’in moderatörlüğünde ve Belediye Sosyal Tesisleri nikah salonunda gerçekleşen panele konuşmacı olarak Kaos GL Danışma Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Melek Göregenli ile Prof. Dr. Nilgün Toker Kılınç katıldı.
 
Panelde yaptığı konuşmada eşcinselliğin seçilebilen bir şey olmadığını ve dünya nüfusunda % 10-20 arasında eşcinsel bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Melek Göregenli; “Bu bilinebilen bir rakamdır. Eşcinsellik kültürel, ideolojik olarak dışlanmayan bir şey olsaydı o rakamı hiç tahmin edemiyorum. Hayatı boyunca eşcinselliği kendisine itiraf etmemiş itiraf ettiği halde böyle yaşayamayan yok olup giden insanlar var. Eğer bir tercihse insanlar bu yüzden yaşadıkları mağduriyette kendilerini sorumlu tutuyorlar. O zaman eşcinsellere yönelik şiddet meşrulaştırılıyor. Oysa bu seçilebilen bir şey değildir” dedi.
 
Göregenli şunları söyledi; “Yapılan araştırmalar net gösteriyor. İnsanlar bir şeyin tercih olduğunu düşünüyorlarsa bu davranış sonucunda ortaya çıkan sonuçlardan mağduru sorumlu tutuyorlar. Eğer eşcinsel olmayı tercih ettiyse başına gelenleri kabul edecek. Kim karışıyor ki insanların yatak odasına ne yaptığını görüyor ki. Bu sokakta, işyerinde çıkarılabilir kendine benzerler arasında tekrar giyilebilir bir elbise değildir. Eşcinselsiniz ya da değilsiniz. Önce başka bir şey olayım sonra değiştireyim. Böyle bir şey yok. Kültürel bir eşcinsellik diye bir şey uyduruldu. Kültürel eşcinsellikte iddia belirli kültürel gruplar arasında eşcinsellik gelişebilir deniyor. Eşcinselliği yok etmek istiyorsan o kültürel gurupları yok edin demek isteniyor. Ama bu sağlıklı bir düşünce değildir.” (canakkaleolay.com)

Etiketler: yaşam
İstihdam