11/11/2021 | Yazar: Kaos GL

Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2022 Yılı Bütçe Görüşmeleri’nde LGBTİ+’ların sorunlarına dikkat çekti.

Gülüm: “İşini kaybeden ya da ücretsiz izne çıkarılan LGBTİ+lara;  kısa vadede maddi destek sağlanmalı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2022 Yılı Bütçe Görüşmeleri’nde LGBTİ+’ların sorunlarına dikkat çekti.

HDP Milletvekili Gülüm, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD), hazırladığı bilgi notuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Pandemi süreci ile birlikte LGBTİ+’ların %64’ünün gelir getiren bir işte çalışmadığını tespit etmektedir. Maruz kaldıkları ayrımcılıklar sebebiyle çalışma yaşamına etkin katılamayan; kayıtsız, güvencesiz, günlük işlerde çalışmaya itilen LGBTİ+’ların bu süreçte işini en çok ve en hızlı şekilde kaybeden gruplardan biri oldu. İşini kaybeden ya da ücretsiz izne çıkarılan LGBTİ+lara;  kısa vadede maddi destek sağlanmalı uzun vadede kayıtlı güvenceli çalışma alanları yaratılmalıdır.”

 


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı, aile, siyaset
nefret