05/05/2020 | Yazar: Kaos GL

Ölümünün 47. yıl dönümünde Arkadaş Zekai Özger’i “Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası” ile anıyoruz.

Günün kitabı: Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

8 Ocak 1948’de Bursa’da doğan Arkadaş Zekai Özger, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra TRT’nin Ankara bürolarında çalıştı. 1970 öncesinde okulunun polislerce basıldığı bir gün, çıkan olaylarda başına ağır darbeler aldı. Aradan yıllar geçtikten sonra 5 Mayıs 1973’te sokakta ölü bulundu, beyin kanamasından öldüğü belirlendi.

Şair Özger’in dergi ve gazetelerde yayınlanan şiirleri ölümünden sonra “Şiirler” adlı bir kitapta toplandı (1974). Daha sonra aynı kitap “Sevdadır” adıyla Mayıs yayınlarınca Mart 1988’de yayınlandı. Ancak, Özger kitabı için “Ne zaman yayımlarsam yayımlayayım adı ‘Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası’ olacak” diyordu. Ve Yayınevi, yıllar sonra Özger’in isteğini vasiyet kabul ederek şiirlerini 2015 yılında “Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası” ismiyle bastı.

Ölümünün 47. yıl dönümünde Arkadaş Zekai Özger’i, Dost’un Haziran 1970 tarihli 68. sayısında ilk kez yayımlanan “Merhaba Canım” adlı şiirinden şu dizeleriyle anıyoruz: “Siz inanmayın bir gün değişir elbet güneşe ve penise tapan rüzgarın yönü…”


Etiketler: yaşam
nefret