20/07/2023 | Yazar: Kaos GL

Mezuniyet töreninde gökkuşağı bayrağı açtıktan sonra hedef gösterilen öğrenci, ailesi üzerinden kendisine yüklenildiğini ancak güvenlik birimlerinin şiddetini engelleyenin bizzat annesi ve babası olduğunu paylaştı.

“Güvenliklerin şiddetini engelleyen annem ve babamdı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ÜniKuir, Uşak Üniversitesi mezuniyet töreninde gökkuşağı bayrağı açtıktan sonra güvenlik birimlerinin şiddetine maruz kalan; hem üniversite hem de nefret üreten dijital yayın organlarının hedef gösterdiği öğrenciyle görüştü.

İzmir’de Onur Ayında el ele tutuştuğu için üç kere ablukaya alındığını ve polis işkencesine kaldığını belirten öğrenci, gökkuşağı bayrağı açmanın “Bizi engelleyemezsiniz” anlamına geldiğini vurguladı.

Bayrak açtığında, hem o an hem de sonrasında nefretin hedefi olacağımı tahmin ettiğini belirten öğrenci, mezuniyet törenine avukatıyla katıldığını ifade etti: “Törende beklediğim müdahale geç bile kaldı, güvenlik görevlilerinin hiç hazırlığı yokmuş böyle bir şeye (gülüyor).”

“İzledikleri videoyu çeken babamdı”

Gökkuşağı bayrağı açan öğrenci, sosyal medyada ürettikleri şiddete ailesini de dahil etmek isteyenlere mesajında, onu güvenlik birimlerinin şiddetinden koruyanın ailesi olduğunu paylaştı:

“Ailem üzerinden bana yüklenmeye çalışıyorlar, ama güvenlikler bana müdahale etmeye kalktığında güvenlik birimlerinin şiddetini engelleyen annem ve babamdı. Sosyal medyada ‘Babasına yazık’ gibi şeyler yazıyorlar, bilmelerini isterim ki izledikleri videoyu çeken babamdı.”


Etiketler: insan hakları, eğitim, onur yürüyüşü
İstihdam