29/01/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Her hafta, yerel ve ulusal yazılı basında çıkan LGBTİ+’ların haklarını gözeten bir haber “haftanın şugarı”nda.

Haftanın Şugarı: Ege Gündem Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni yılla birlikte başladığımız medya takip dizimiz “haftanın şugarı”nda, Türkiye’den ulusal ve yerel yazılı basındaki LGBTİ+’ların haklarına saygılı haberler içinden birini seçeceğiz.

Haftanın şugarı Balıkesir’de yayımlanan Ege Gündem gazetesi. 26 Ocak’ta Ege Gündem gazetesinden Suat Salgın, Ayvalık’tan toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve çeşitliliğinin korunmasına dair çok keyifli bir haber veriyor.

Haber şöyle; “Ayvalık Belediyesi, ilçede kıyılan nikâhlarda çiftlere İstanbul Sözleşmesi kitapçığı dağıtmaya başladı. 2021 yılının ilk nikahını başkanlık makamında, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyarak kıyan Belediye Başkanı Mesut Ergin, eşlere ömür boyu mutluluk diledi. Başkan Ergin, Ezgi Ünal ve Halil Eryılmaz çiftine İstanbul Sözleşmesi kitapçığı armağan etti”

Gazete haberde açtığı “İstanbul Sözleşmesi nedir?” başlığında okuyucularıyla şu bilgileri paylaştı:

“İstanbul Sözleşmesi, Türkiye'de son dönemde en çok konuşulan konuların başında geliyor. Bu sözleşmede cinsiyet, cinsel yönelim, cinsel kimlik, yaş, sağlık durumu, engellilik durumu, medeni hal, göçmenlik ve mültecilik gibi durumlarda ayrımcılık yapılmamasının gerekliliği vurgulanıyor.”


Etiketler: medya
İstihdam