30/06/2021 | Yazar: Kaos GL

Her hafta, yerel ve ulusal yazılı basında çıkan LGBTİ+’ların haklarını gözeten bir haber “haftanın şugarı”nda.

Haftanın şugarı: İlkses Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu yıl başladığımız medya takip dizimiz “haftanın şugarı”nda, Türkiye’den ulusal ve yerel yazılı basındaki LGBTİ+’ların haklarına saygılı haberler içinden birini seçeceğiz.

Haftanın şugarında bu hafta, bugün (30 Haziran) yayımlanan İlkses gazetesinin haberi var. Gazeteden Çağla Geniş’in “’Ben eşcinselim’ dedi... ‘Hep yanındayım’ dedim!” başlıklı haberinde LGBTİ+ aileleriyle ilgili bir haber yer alıyor.

Röportaj haber “Metin Gökalp tüm ötekileştirmeler, nefret söylemleri ve hedef göstermelere karşı LGBTİ+ birey kızı Asya’nın var olma savaşına güçlü bir omuz koyarak imza attığı ‘onurlu yürüyüşü’” anlatıyor.

Haberde Geniş şöyle yazıyor: “Bu sözler İzmir’de yaşayan 51 yaşındaki Metin Gökalp’e ait... O tüm ötekileştirmelere, nefret söylemlerine ve hedef göstermelere karşı LGBTİ+ birey kızı Asya’nın var olma savaşına güçlü bir omuz koyarak ‘onurlu bir yürüyüşe’ imza atıyor. Bu baskı ortamında aile desteğinin öneminin altını yaşayarak ve yaşatarak çizen Gökalp, her yıl kızıyla birlikte ‘gökkuşağının altında’ yürüyerek eşit ve özgür bir dünya için mücadele veriyor. Gökalp, Asya ile birlikte katıldığı Onur Yürüyüşleri’nde elinde “Benim çocuğum eşcinsel” yazılı dövizle “Nefret değil sevgi kazanacak” diye haykırıyor.”

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam