20/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Queer kuramcısı Jack Halberstam, ‘Devrimi Baştan Çıkarmak: Bir Gaga Manifestosu’ başlıklı konuşmasıyla yarın Karaköy Minerva Palas’ta olacak.

Halberstam ‘Devrimi Baştan Çıkarmak’ için yarın İstanbul’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Queer kuramcısı Jack Halberstam, “Devrimi Baştan Çıkarmak: Bir Gaga Manifestosu” başlıklı konuşmasıyla yarın (21 Mayıs) Karaköy Minerva Palas’ta olacak.
 
9. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında Türkiye’ye gelen Halberstam’in yarın 18:00’da başlayacak konuşmasının özeti şöyle:
 
“Kapitalizm rotasını ve odağını değiştirip sömürüyü ve geçerliğini yeniden düzenlerken, feminizm ve diğer eleştirel düşünce biçimleri de dönüşüyor, değişiyor ve farklı yollar izliyor. Bu süreçte yirminci yüzyılda kapitalizme karşı geliştirilen eleştirel cevaplar da (sömürge karşıtlığı, anarşizm, sosyalizm, çokluk (multitude) hareketi, ‘undercommon’lar, punk, eleştirel ırk teorisi, eleştirel etnik çalışmalar vb.) kendilerini baskı ve sömürü tarihlerine dayanan kimliksel taleplerden; yeni dayanışma, müştereklik ve siyasi amaç anlayışlarına doğru dönüştürüyor. Bu konuşma, feminizmin dönüşme ve yenilikçi aktivizm modelleriyle etkileşme süreçlerinde yeni sürüm feminizmi keşfediyor.”
 
İngilizce-Türkçe simültane çeviri yapılacak konuşmayla ilgili ayrıntılı bilgiye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
 
İlgili haberler:

Etiketler: yaşam
İstihdam