10/08/2012 | Yazar: Kaos GL

Halil İbrahim Dinçdağ mücadelesine hem Türkiye’den hem de Türkiye dışından gelen desteklerle devam ediyor.

Halil İbrahim Dinçdağ’a Uluslararası Destek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Halil İbrahim Dinçdağ mücadelesine hem Türkiye’den hem de Türkiye dışından gelen desteklerle devam ediyor.
Eşcinsel kimliğinden dolayı hakemlikten men edilen Halil İbrahim Dinçdağ için taraftar grupların ortak açıklamasından sonra, geçtiğimiz hafta sonu Rock A Festivali’nde düzenlenen futbol turnuvasından sonra Almanya’nın köklü kulüplerinden Tennis Borussia Berlin’in taraftarları Dinçdağ için skorboard dayanışma mesajı yazdı.
 
Tennis Borussia Berlin 1902 yılında kurulmuş ve 1903 yılında futbol şubesini hayata sokmuştu. 1974 ve 1976 yılında Bundesliga’da yer alırken 2010 yılında girdiği ekonomik kriz sonucunda iflas kararı aldı ve şu an alt ligde tekrar mücadele etmekte. Tennis Borussia Berlin kadın futbol takımı ise, geçen seneye kadar Bundesligada mücadele etmeye devam etti.
 
Kulübün iflasından sonra takımlarına sahip çıkan taraftarlar Tebe Party Army adı altında bir oluşuma gittiler. Takımlarına sahip çıkan bu taraftarlar aynı zamanda Halil İbrahim Dinçdağ için Almanya’daki dayanışma çağrısını olumlu yanıtlayan taraftarlar oldu. Daha önce de ırkçılığa ve homofobiye karşı hareket eden bu taraftar grubu, homofobiye karşı taraftarlar birliği çatısı altında bir süredir birçok taraftar grubuyla ortak hareket ediyordu. Tebe Party Army geçen sene birçok takımın statlarında ortak pankartlarla tepkilerini dile getiren bu oluşumun bir parçası da.

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam