21/02/2022 | Yazar: Kaos GL

“Bu memlekette homofobi, transfobi varsa tüm cinsiyet ve cinsel yönelimlere yönelik ayrımcılığa karşı Halkevleri var.”

Halkevleri 90 yaşında: Tüm cinsiyet ve cinsel yönelimlere yönelik ayrımcılığa karşı Halkevleri var Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkevleri Genel Merkezi’nde Halkevleri’nin 90. kuruluş yıldönümü kapsamında bir buluşma yapıldı.

Dün (20 Şubat) yapılan etkinlik Halkevleri Genel Merkezi’nin bulunduğu Konur Sokak’taki toplanmayla başladı. Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, yaptığı konuşmada Halkevleri’nin tarihinde çok iktidar gördüğünü, gerici ve baskıcı bütün iktidarların tarihin çöplüğünde yerini aldığını ifade etti.

Halkevleri tarihindeki bu onurlu görevi sürdürdüklerini ifade eden Merttürk, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Bu memlekette kadın cinayetleri varsa kadınların eşitliği ve özgürlüğü için Halkevleri var. Bu memlekette homofobi, transfobi varsa tüm cinsiyet ve cinsel yönelimlere yönelik ayrımcılığa karşı Halkevleri var. Diyoruz ki bu memlekette çocuk istismarı varsa, “Çocuğun rızası var” diyen bakan olabiliyorsa, “Bir kereden bir şey olmaz” diyenler varsa onların karşısında çocukların hakları ve üstün yararı için Halkevleri var. Bu memlekette gericilik varsa, gericilikle hayatımız kuşatılmaya çalışılıyorsa, kadınların ne zaman eve gireceği, çocukların evlendirilebileceği konuşuluyorsa, bu memlekette eğitim müfredatıyla birlikte eşitlik ve laiklik ayaklar altına alınıyorsa bütün bunların karşısında eşitilik, özgürlük ve laiklik için Halkevleri var. Nerede bir işçi direnişi varsa biz oradayız. Hiçbir işçi Halkevleri olduğu müddetçe yalnız değildir. Trendyol’da başlayan, Yemeksepeti’yle devam eden, Migros Depo işçileriyle vücut bulan işçi direnişlerini saygıyla selamlıyoruz. Bu ülkede yoksulluk varsa, bir kişi bile aç yatıyorsa, bir kişi bile ekmek alamıyorsa biz bunun için mücadele edeceğiz. Üreten biziz, yöneten de biz olacağız. Bu topraklara hak ettiği özgürlüğü ve eşitliği kazandırmak için bir an olsun mücadeleden geri durmadık, bir an olsun yılmayacağız.”

Haber: Sendika.org


Etiketler: yaşam
İstihdam