07/07/2020 | Yazar: Gözde Demirbilek

Yeni projesinde trans erkek karakteri canlandıracağını duyuran Halle Berry, eleştiriler üzerine rolden vazgeçtiğini duyurdu ve özür diledi: “Yöneltilen eleştiriler için minnettarım, dinlemeye ve öğrenmeye devam edeceğim.”

Halle Berry canlandıracağını duyurduğu trans erkek rolünden vazgeçti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Oyuncu Halle Berry, 3 Temmuz Cuma günü Instagram’da saç stilisti Christin Brown ile yaptığı canlı yayında henüz ismi açıklanmayan bir projede, bir trans erkeği canlandıracağını söylemişti. Berry, oynayacağı karakteri anlatırken “Trans bir karakter yani kadından erkeğe trans bir karakter. Bu kadın karakterin kim olduğu ilgimi çekiyor ve muhtemelen bir sonraki projem olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Oyuncu bu sözlerinin ardından sosyal medyada karakteri anlatırken İngilizce’de kadınlar için kullanılan “she” zamirini kullandığı için eleştirildi. Aynı zamanda kendisine, trans deneyimli oyuncuların sinema sektöründe kısıtlı iş imkanları olduğu ve trans erkek olarak yazılmış bir rol için dahi natrans oyunculara teklif götürüldüğü hatırlatılan Berry bugün özür diledi ve rolden vazgeçtiğini duyurdu:

“Hafta sonu boyunca trans erkek rolünü düşünme fırsatım oldu ve şimdi özür dilemek istiyorum. Cisgender (natrans) bir kadın olarak şimdi bu rolü düşünmemem ve transların kendi hikayelerini anlatma fırsatına sahip olması gerektiğini şimdi anlıyorum.”

“Yönlendirmeler ve yöneltilen eleştiriler için minnettarım, dinlemeye ve öğrenmeye devam edeceğim. Hem kamera önünde hem de arkasında ekranda daha iyi bir temsil için çabalayacağıma söz veriyorum.”

GLAAD: “Disclosure Documentary’i izlemek iyi bir başlangıç olabilir”

1990 yılından bu yana LGBTİ+’ları ve doğru ve adil biçimde temsil eden medya kuruluşları, programları ve kişileri onurlandırma amacıyla düzenlenen GLAAD Medya Ödülleri resmi hesabından Berry’nin özür tweetini alıntılayarak “Halle Berry’nin, trans kişilerin endişelerine kulak vermesine çok memnun olduk. Diğer güçlü insanlar da böyle yapmalı. Transların medyadaki temsili üstüne bilgi edinmek için Disclosure Documentary’i izlemek iyi bir başlangıç olabilir” dedi.


Etiketler: dünyadan
İstihdam