09/08/2010 | Yazar: Kaos GL

Küba Ulusal Cinsel Eğitim Merkezi Müdürü olan kadın hakları savunucusu Mariela Castro, “Tüm dünyada LGBT’ler eşit hakka kavuşmalı.

Hamburg Pride’a Castro'nun Yeğeni de Katıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Küba Ulusal Cinsel Eğitim Merkezi Müdürü olan kadın hakları savunucusu Mariela Castro, “Tüm dünyada LGBT’ler eşit hakka kavuşmalı. Cinsel kimlik benim için bir insan hakkıdır. Eşit hak mücadelesini desteklemek için buradayım.” dedi.

Hamburg'da ayrımcılığa karşı renkli bir geçit töreni düzenlendi. On binlerce kişinin katıldığı gösteride rengarenk kostümler, müzik ve dans karnaval havası estirdi. Gösteriye Küba devlet başkanı Raoul Castro'nun kızı, Fidel Castro'nun yeğeni Mariela Castro Espin de katıldı.   

Almanya'nın Hamburg kentinde on binlerce eşcinsel, biseksüel ve transeksüel kadın ve erkek ayrımcılığa karşı gösteri düzenledi.
 
41 yıl önce New York’ta Stonewall olayları ardından LGBT’lerin ayrımcılığa karşı ilk kez sokaklara dökülmesiyle başlayan ve o tarihten beri LGBT’lerin her yıl dünyanın bir çok bölgesinde “Christopher Street Day” adı altında düzenledikleri “LGBT Onur Yürüyüşü” günümüzde artık karnaval şeklinde kutlanıyor.   
 
Castro'nun Yeğeni de Yürüyüşteydi 
Hamburg'da gösteriye Türk-Alman Parlamenterler Dostluk Grubu Eş Başkanı Alman Sosyal Demokrat Parti Federal Parlamento milletvekili Johannes Kahrs'ın yanı sıra onur konuğu olarak Küba Devlet Başkanı Raoul Castro'nın kızı ve Fidel Castro'nun yeğeni Mariela Castro Espin de katıldı. Küba Ulusal Cinsel Eğitim Merkezi Müdürü olan kadın hakları savunucusu Mariela Castro, bazı Alman gazetecilere yaptığı açıklamada, cinsiyet değişimi için yapılan ameliyatların ücretsiz olması gerektiğini belirterek, “Tüm dünyada LGBT’ler eşit hakka kavuşmalı. Cinsel kimlik benim için bir insan hakkıdır. Eşit hak mücadelesini desteklemek için buradayım.” dedi.  
 
Hamburg'da rengarenk kostümler içinde, müzik eşliğinde ve dev Tır'lar üzerinde dans ederek kenti turlayan LGBT’lerin bu sene de bir çok destekçisi vardı. Hamburg'un Lange Reihe semtinde başlayan ve kortejler eşliğinde Jungernstieg semtine kadar devam eden yürüyüşe Mariela Castro'nun yanı sıra "Yeşil Alternatif Liste" (GAL) adlı partinin başkanı Katharina Fegebank, Eimsbüttel Belediye Meclisi Üyesi Gülnur Can, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg Eyalet Meclisi Grubu Başkanı Michael Neumann ve SPD Federal Meclis Üyesi Johannes Kahrs da katıldı. Bunların yanı sıra çok sayıda dernek, kuruluş, Almanya'da yaşayan göçmen grupları ve değişik meslek örgütlerinden LGBT’ler de yürüyüşteydi.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam