12/12/2022 | Yazar: Kaos GL

Hükmün bozulması üzerine yeniden görülen Hande Buse Şeker davası 6 Şubat 2023’e ertelendi.

Hande Buse Şeker davasında karar seneye kaldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hükmün bozulması üzerine yeniden görülen Hande Buse Şeker davasının beşinci duruşmasında da karar çıkmadı.

Bugün (12 Aralık) İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Hande Buse Şeker’in Avukatı Mahmut Şeren'in yanı sıra Uluslararası Af Örgütü ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu katıldı. Dava, adli tıp raporunun beklenmesi için 6 Şubar 2023 saat 11.30’a ertelendi.

Hande Buse Şeker davası

2019 yılında İzmir’de polis memuru olan müşterisi tarafından kendi evinde öldürülen Hande Buse Şeker’in ve mağdur diğer trans kadınların davasının 26 Kasım 2020’deki karar duruşmasında Volkan Hicret, müebbet hapis cezasının yanı sıra toplamda 42 yıl hapis cezası ile cezalandırılmıştı.

TIKLAYIN – Hande Buse Şeker davasının zaman çizelgesi

Genç LGBTİ+ Derneği’nin cezanın yeterli olmaması sebebiyle başvurduğu istinaf sürecinin sonucunda, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi tarafından dosyada verilen hüküm bozuldu.

Mahkeme; sanığa nitelikli kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talebini kabul etmezken cinsel saldırı, yağma ve yaralama suçlarından verilen cezaların artırılmasını istedi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının davaya katılmasını yasaya aykırı buldu.

TIKLAYIN – Avukatlar Hande Buse Şeker davasını değerlendiriyor


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, çalışma hayatı
nefret