21/08/2016 | Yazar: Yıldız Tar

Hande Kader için polis barikatına rağmen İstanbul Tünel’de bir araya gelen transfobi karşıtları, ‘Trans cinayetleri politiktir. Ecelimizle ölmek istiyoruz’ dedi.

Hande Kader için polis barikatına rağmen İstanbul Tünel’de bir araya gelen transfobi karşıtları, “Trans cinayetleri politiktir. Ecelimizle ölmek istiyoruz” dedi.

Trans kadın Hande Kader’in yakılarak öldürülmesine tepkiler sürüyor. İstanbul’da İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği öncülüğünde LGBTİ örgütlerinin çağrısıyla yüzlerce kişi Hande Kader’in öldürülmesini kınadı, homofobik ve transfobik nefret cinayeti sonucu yaşamını kaybedenleri andı.

                                                         Foto: afa

“Hande için adalet herkes için adalet”

Beyoğlu Tünel’de bir araya gelen homofobi ve transfobi karşıtları “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz. Hande için adalet, herkes için adalet” pankartı açtı.

LGBTİ örgütlerinin yanı sıra kadın örgütleri ve çok sayıda siyasi partinin de katıldığı eylemde sık sık “Trans cinayetleri politiktir”, “Hande Kader burada katilleri nerede” sloganları atıldı. Eylemde nefret cinayeti sonucu yaşamını yitirenlerin isimleri de anons edildi.

Milletvekilleri de katıldı

Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da destek verdi. Kerestecioğlu LGBTİ haklarının demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu söylerken Tanrıkulu da, “Cinsel kimliklere saygı duymak zorundayız” dedi.

Basın açıklamasını İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği Başkanı Ebru Kırancı ve trans aktivist İdil Su okudu. Açıklamada nefret cinayetlerine karşı yasal koruma talep edildi, transfobik nefret cinayetlerinin politik olduğu vurgulandı. Açıklamada Antep'te dün bir düğüne dönük bombalı saldırıda hayatını kaybedenler de anıldı.

Polis kordonunda geçen eylemin ardından katılımcılar sloganlarla İstiklal Caddesi’ne dağıldı.

Fotoğraflar: Barış Paksoy & Yıldız Tar


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret