26/04/2019 | Yazar: Yıldız Tar

Hande Şeker’i öldüren polis memuru Volkan H. hakkında kasten öldürme, silahlı yağma, kişinin hatırasına hakaret ve nitelikli cinsel saldırı suçlarından dava açıldı.

Hande Şeker’i öldüren polis, kasten öldürme ve silahlı yağmadan yargılanacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir’de trans kadın Hande Şeker’i öldüren polis memuru Volkan H. hakkında kasten öldürme, silahlı yağma, kişinin hatırasına hakaret ve nitelikli cinsel saldırı suçlarından dava açıldı. İlk duruşma 21 Haziran’da.

UYARI: Bu haber şiddete ilişkindir. Detaylara girilmese de yaşananlar aktarılmaktadır. İçerik daha önce şiddete, ayrımcılığa, nefrete uğrayan ya da şahit olan kişiler için o anları tetikleyebilir, travmatik etkiler yaratabilir. Böyle bir durumda size destek olabileceğini düşündüğünüz ruh sağlığı uzmanına ulaşabilir, şehrinizdeki LGBTİ oluşumu ile bağlantıya geçebilir veya destek için danisma@kaosgl.org a mail atabilirsiniz.

Ocak ayında İzmir’de trans kadın Hande Buse Şeker’in öldürülmesinin ardından İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ilk duruşması 21 Haziran saat 10’da görülecek.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede; Alsancak’ta polis memuru Volkan H.'nin; Hande Buse Şeker’i zorla araca bindirdiği, Şeker’in evine geldiklerinde ise “Ben polisim, para ödemem” diyerek Şeker’i soyunmaya zorladığı ardından silahıyla seri şekilde ateş açtığı belirtiliyor.

Silahlı saldırı, gasp, cinsel saldırı!

İddianameye göre; polis memuru Volkan H., Hande Şeker’e ateş açtıktan sonra Şeker kaçarken peşinden gitti ve ateş açmaya devam etti. Bu sırada Şeker’in evdeki başka bir trans kadın arkadaşını da yaraladı.

Volkan H., Hande Şeker ve arkadaşından bütün paralarını kendisine vermelerini de istedi. Ardından Hande Şeker’e “Seni öldüreyim mi” diyerek ateş etmeye devam etti. Volkan H., Şeker’i öldürdükten sonra Şeker’in arkadaşı olan trans kadına cinsel saldırıda da bulundu.

Volkan H. hakkında kasten öldürme, silahlı yağma, kişinin hatırasına hakaret ve nitelikli cinsel saldırı suçlarından dava açıldı. Tutuklu yargılanıyor.

Şeker’in avukatları yokken keşif yapıldı

Hande Buse Şeker’in Avukatı Kerem Dikmen, iddianameye ilişkin KaosGL.org’a konuştu. Aynı zamanda Kaos GL ve İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu’nda da yer alan Av. Kerem Dikmen şöyle dedi:

“Soruşturma aşamasında dosya hakkında gizlilik kararı vardı. Bu durum bizim açımızdan yaşam hakkının etkin olarak savunulması önünde bir engeldi. Bizim yokluğumuzda keşif de yapılmış oysaki gizlilik kararının manası şüpheliye karşı soruşturmanın daha sağlıklı yürütülmesidir. İddia tarafında olmamıza rağmen soruşturmadan uzaklaştırıldık. Keşifte bulunma hakkımız olmasına rağmen bu hakkımızı savcılık kullandırtmadı. Bu bir hak ihlalidir.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret