26/07/2021 | Yazar: Kaos GL

İstanbul, Harbiye’de trans kadın Beren Ecmel sözle tacizin ardından kesici aletle saldırıya uğradı.

Harbiye’de transfobik saldırı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

UYARI: Bu haber şiddete ilişkindir. Detaylara girilmese de yaşananlar aktarılmaktadır. İçerik daha önce şiddete, ayrımcılığa, nefrete uğrayan ya da şahit olan kişiler için o anları tetikleyebilir, travmatik etkiler yaratabilir. Böyle bir durumda size destek olabileceğini düşündüğünüz ruh sağlığı uzmanına ulaşabilir, şehrinizdeki LGBTİ+ oluşumu ile bağlantıya geçebilir veya destek için 17 Mayıs Derneği’ne yazabilirsiniz.

İstanbul, Harbiye’de dün akşam (25 Temmuz) bir saldırgan trans kadın Beren Ecmel ve arkadaşı Asya’yı önce sözle taciz etti ardından kesici aletle saldırdı.

Hastanede ilk müdahalesi yapılan Ecmel’in arkadaşı Asya, 17 yaşındayken kendisinin de yüzüne yanıcı maddeyle saldırdıklarını hatırlatarak çektiği videoda “Benim arkadaşımın yüzünü deldiler. Bize durduk yere saldırdılar. İnsanız biz, kimseye bir zararımız yok. Biz hakkımızı istiyoruz artık, adalet istiyoruz. İnsanız biz, kimseye bir zararımız yok!” dedi.

Ecmel’in başka bir arkadaşının paylaştığı bilgiye göre olay yerinin incelenmesi için bugün şikayette bulunulacak.

Maçka Parkı’ndaki homofobik saldırının saldırganları serbest!

İstanbul, Maçka Parkı’nda bu ay, on kişi, parktan çıkan bir arkadaş grubuna önce homofobik sözlü tacizde bulundu ardından saldırdı.

TIKLAYIN - LGBTİ+’lara piknik yaptırmayan polis, homofobik saldırganları serbest bıraktı!

Olay yerine gelen ambulans darp edilen kişileri hastaneye götürdü. Saldırıya uğrayan üç kişi Harbiye Polis Merkezi Amirliği’ne saldırganlardan şikayetçi oldu. Şikayetin üzerine saldırganların yedisinin kimliği teşhis edildi ve gözaltına aldı. Gözaltına alınan yedi kişinin tamamı ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam