13/07/2021 | Yazar: Kaos GL

İstanbul, Maçka Parkı'nda on kişi, parktan çıkan bir arkadaş grubuna önce homofobik sözlü tacizde bulundu ardından saldırdı, saldırganlar serbest!

Maçka Parkı’nda homofobik saldırı; saldırganlar serbest! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul, Maçka Parkı'nda 11 Temmuz Pazar, saat 20:00 sularında on kişi, parktan çıkan bir arkadaş grubuna önce homofobik sözlü tacizde bulundu ardından saldırdı.

Maçka Parkı’ndan çıkan üç kişi Macro Center önünde önce sözlü tacize maruz kaldı ardından da fiziksel saldırıya uğradı. “Biz bu topları dövelim eğleniriz” diyen on kişilik bir grup saldırganın darp ettiği kişilerden birinin elmacık kemiği ve burnu kırıldı, kafasında da kesik oluştu.

Olay yerine gelen ambulans darp edilen kişileri hastaneye götürdü. Saldırıya uğrayan üç kişi Harbiye Polis Merkezi Amirliği’ne saldırganlardan şikayetçi oldu. Şikayetin üzerine saldırganların yedisinin kimliği teşhis edildi ve gözaltına aldı. Gözaltına alınan yedi kişinin tamamı ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

LGBTİ+’lara piknik yaptırmayan polis, homofobik saldırganları serbest bıraktı!

Bu yıl gerçekleşen 29. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nda, Heybeliada’da yapılması planlanan vegan piknik Adalar Emniyet Müdürlüğü tarafından engellendi. Ardından Şişli’deki Maçka Parkı’na taşınan piknik burada da yasaklandı.

Şişli Kaymakamlığı, “Milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi” bahanesiyle Onur Haftası kapsamında düzenlenebilecek tüm etkinliklerini otuz gün boyunca yasakladı.

Polis, Maçka’da piknik için bir araya gelen LGBTİ+’lara gökkuşağı bayrağı açtırmadı,

Polis saldırısında Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’ndan bir aktivistin kolu kırıldı, dövülerek darp edilen başka bir aktivist gözaltına alındı.

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam