01/10/2020 | Yazar: Kaos GL

Yönetmen Metin Akdemir’in Türkiye sinemasında queer arzunun sansürünü konu alan “Hayalimdeki Sahneler”in ilk gösterimi Antalya Altın Portakal Ulusal Belgesel Yarışması’nda gerçekleşecek.

“Hayalimdeki Sahneler” Antalya Altın Portakal’da gösterilecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yönetmen Metin Akdemir’in Türkiye sinemasında queer arzunun sansürünü konu alan “Hayalimdeki Sahneler”in ilk gösterimi Antalya Altın Portakal’da gerçekleşecek.

Antalya Altın Portakal Ulusal Belgesel Yarışması gösterim programı içinde yer alan “Hayalimdeki Sahneler” 4 Ekim Pazar akşamı 21:30'da AKM Amfi Tiyatro'da izlenecek.

Yönetmen Akdemir filmi kaosGL.org’a şöyle anlatmıştı:

“Çok mutlu ve heyecanlıyım. Oldukça duygusal bir proje. Kadın çalışmaları yüksek lisans yaparken Türk sinemasındaki kadınlar arasındaki homososyal ilişkilere dair bir tez yazmak istedim ancak bu konuyu çalışmak isteyen bir akademisyen bulamadığım için yapamadım. Sonra, 2015 yılında bunun filmini yapmak istedim. O dönem ki yapımcım Boysan Yakar ile beraber ‘Sansürsüz Sinema Fonu’na başvurduk o fonun desteği ile IFİstanbul pitching platformunda yarıştı. O tarihten sonra da hem filmin hem de bizim başımıza talihsiz şeyler geldi. Biliyorsunuz bir trafik kazasında Boysan’ı kaybettik. Boysan’ın ardından üç yıl boyunca bir şey yapamadım. Ancak bu üç yılın sonunda filmi bitirmem gerektiğini düşündüm; bir sürü insanın emeği vardı… Son bir buçuk yılda da filmi bitirdik. Nihayet elimizde bitmiş bir “Hayalimdeki Sahneler” filmi var. “Çekilemeyen Sahneler” olarak planladığımız filmin ismini de değiştirdik. Eski ismin hayalimizdeki metaforu karşılamadığına karar verdik.”

Gösterim hakkında detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam