17/05/2017 | Yazar: Yıldız Tar

17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün dolayısıyla Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile konuştuk.

17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün dolayısıyla Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile konuştuk: Farklı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine sahip kişiler, insanlık tarihi boyunca vardı. Herkes eşit haklara sahiptir. Bu fikrin herkes tarafından içselleştirilmesini diliyorum.

                       Fotoğraf: Yıldız Tar/Kaos GL, Şişli Eşitlik Birimi açılışı, 2015

Bundan 27 yıl önce Dünya Sağlık Örgütü, eşcinselliği “hastalıklar” listesinden çıkardı. O günden bugüne LGBTİ’lerin insan haklarına dair çok yol kat edildi ancak nefret ve ayrımcılık hâlâ LGBTİ’lerin hayatlarını zorlaştırmaya devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün bu geç kalmış kararının ardından 17 Mayıs Günü dünyada Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün olarak kutlanıyor. Birçok yerde hak savunucuları çeşitli etkinliklerle bir kez daha LGBTİ’lerin insan haklarını hatırlatıyor.

LGBTİ’lerin karşılaştığı ayrımcılıkla mücadelede yerel yönetimler önemli bir yerde duruyor. Parlamentonun, hükümetin çözemediği ya da çözmemeyi tercih ettiği sorunları belediyeler örnek uygulamalarla çözüyor. Şişli Belediyesi de LGBTİ hakları konusunda önde gelen çalışmalara imza atan belediyelerden biri.

Hazır 17 Mayıs gelmişken biz de KaosGL.org olarak Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’ye  mikrofon uzattık. “LGBTİ dernekleri ve Şişli’de yaşayan LGBTİ komşularımızın ihtiyaçları doğrultusunda farkındalık çalışmaları, onur haftasına destek ve sağlık alanında ek hizmetler başta olmak üzere tüm çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyen İnönü, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği çeşitliliğin tarih boyunca var olduğunu hatırlattı.

İnönü, “Herkes eşit haklara sahiptir. Bu fikrin herkes tarafından içselleştirilmesini diliyorum” diyerek 17 Mayıs’ı KaosGL.org aracılığıyla kutladı ve LGBTİ haklarına ilişkin çalışmalarının devam edeceğini müjdeledi.

“İhtiyaç haritamız doğrultusunda çalışmalara devam edeceğiz”

Başkan olduğunuz günden beri Şişli Belediyesi’nde LGBTİ’lerin hizmet ve haklara erişimi açısından birçok olumlu işe imza attınız. Bundan sonrası için planlarınız nedir?

Eşitlik Birimimizin geçen sene LGBTİ dernekleri ile yaptığı toplantı sonucunda LGBTİ’lerin sağlık, eğitim, kentsel hizmetler, karar alma mekanizmalarına katılım vb. birçok alanda yaşadığı sıkıntılar ve çözüm önerilerine dair detaylı bir ihtiyaç haritası elimizde mevcut. LGBTİ dernekleri ve Şişli’de yaşayan LGBTİ komşularımızın ihtiyaçları doğrultusunda farkındalık çalışmaları, onur haftasına destek ve sağlık alanında ek hizmetler başta olmak üzere tüm çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Size göre bir belediyenin LGBTİ’leri içerebilmek, onlara da tüm diğer şehir sakinlerine olduğu gibi eşit hizmet sunabilmek için yapması gerekenler nedir?

“LGBTİ’leri içerebilmek” lafı bile bana göre çok dışlayıcı bir bakış açısı. Dolayısıyla her şeyden önce zihinlerin değişmesi gerekiyor. Farklı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine sahip kişiler, insanlık tarihi boyunca vardı. Şişli’de bu konuda hatırı sayılır bir nüfus olduğunu, bana verilen bilgilerden biliyorum. Diğer belediyelerin de 17 Mayıs gibi 20 Kasım ve Onur Haftası tarihlerini kutlamaları, LGBTİ derneklerini toplantılara davet ederek en azından ilk teması sağlamaları, iyi bir adım olacaktır.

Rahmetli Boysan Yakar’ı anmadan olmaz. LGBTİ hareketi açısından çok büyük bir kayıptı. Sizin birçok yerdeki konuşmanızda da Boysan’ı anarken gözlerinizin dolduğuna şahit oldum. Boysan’la çalışmak nasıldı? Bizim aracılığımızla Boysan’ın dostları, yol arkadaşları ile hislerinizi paylaşmak ister misiniz?

Rahmetli çalışanım Boysan’ın erken vefatı hem Şişli hem de LGBTİ hareketi açısından bir kayıp oldu. Çok üzücü tabi bu kadar parlak bir genci bu yaşta kaybetmemiz. Ailesine, dostlarına ve yol arkadaşlarına sabır diliyorum tekrardan.

“Daha çok yolumuz var”

Şişli Belediyesi Eşitlik Birimi’nin tanıtım gecesinde beni çok etkileyen bir konuşmanız olmuştu. “Toplumsal Eşitlik Birimi; ekonomik, sosyal ve kültürel ayrımcılığa maruz kalan kadınlar, LGBTİ’ler, engelliler, azınlıklar, mülteciler, çocuklar ve yaşlılar gibi toplumsal kesimlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için belediyenin politikalarını geliştirecek. Katılımcı belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimizde olduğu gibi karar alma mekanizmalarına katılımda da birim çalışmalarını sürdürecek. Nihai hedefimiz toplumsal eşitsizlikleri ortadan kaldırmak” ifadelerini kullanmıştınız. Toplumsal eşitsizlikleri ortadan kaldırma konusunda Şişli Belediyesi ne durumda?

Şişli ilçesi farklı gruplara mensup birçok insanı barındırması açısından çok kültürlü bir ilçe. Yoksulluk ve yoksunluğun en yoğun yaşandığı Kuştepe’si de var, İstanbul’un metrekare birim fiyatı en yüksek mahallesi Teşvikiye’si de. Bunun dışında Rum, Ermeni, Yahudi, Süryani cemaatlerinin yanı sıra 20 bine yakın Roman yurttaşa ev sahipliği yapıyoruz. Farklılıkların bu kadar zengin olduğu bir yerde ancak, kapsayıcı politikalar geliştirerek eşitlik ve adaleti sağlayabiliriz. Sosyal belediyecilik anlayışını benimsemiş bir belediye olarak kaynaklarımızı herkes için erişilebilir hizmetler sunmaya, dezavantajlı gruplar için LGBTİ dostu jinekoloji veya anonim, ücretsiz HIV test hizmetimiz gibi başka belediyelere de örnek olabilecek modeller geliştirmeye ayırmaya çalışıyoruz. Ancak daha çok yolumuz var biliyorum.

2014 yılında 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Gün dolayısıyla LGBTİ derneklerine dayanışma mesajı yollamıştınız. Bu sene 17 Mayıs mesajınız nedir?

Herkes eşit haklara sahiptir. Bu fikrin herkes tarafından içselleştirilmesini diliyorum ve LGBTİ’lerin 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Günü’nü kutluyorum.

Son olarak, belediyeniz sınırları içerisinde yaşayan LGBTİ’ler bir sorunla, ayrımcılıkla karşılaşırsa ne yapmalılar?

444 15 68 numaralı Çözüm Merkezi’miz 365 gün 24 saat hizmet veriyor. Şişli'de yaşayan ve çalışan vatandaşlarımızın bilgi edinme, talep, şikâyet ve önerilerini dinliyor ve çözümler sunuyoruz. Bize buradan ulaşabilirler. Bunun dışında Toplumsal Eşitlik Birimimizdeki çalışma arkadaşlarımızla iletişime geçebilirler.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam