04/04/2023 | Yazar: Kaos GL

Kadın, LGBTİ+ ve hayvan haklarını bir arada örgütleyen Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi, 5 Nisan akşamı Ankara’da yeniden bir araya geliyor.

Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi’yle tanışın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İlk toplantılarını 15 Mart’ta, Ankara’da gerçekleştiren Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi; kadın, LGBTİ+ ve hayvan haklarını bir arada gündemleştiriyor, mücadeleye çağırıyor.

“Kâr değil yaşam, rant değil doğa, hayvanlara özgürlük!” sloganıyla yola çıkan inisiyatifin üyeleri 5 Nisan Çarşamba, saat 19:00’da Ankara Altı Üstü Pub’da bir araya gelecek. Toplanı herkese açık.

İnisiyatifin ilk hedefleri şöyle:

-İnsan ve hayvanların yaşamını koruyamayan yetkililer hesap vermeli, yıkıma yol açan politikaların tüm sorumluları yargılanmalıdır.

-Depremde insan hayatı kurtaran hayvanların hayatı kadar, kurtarmayanlarınki de değerlidir.

-5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Hayvan Hakları Kanunu’na dönüştürülmeli, bu temelde genişletilmeli ve uygulanması sağlanmalıdır.

-Hayvanlara dönük şiddet eylemlerinde cezasızlığa son verilmeli, belediyeler başta olmak üzere sorumluluklarını yerine getirmeyen yetkililer hakkında etkin, caydırıcı, adli ve idari yaptırımlar getirilmelidir.

-Sokakta yaşayan hayvanların yaşadıkları yerde karşılaştığı sorunlar ortak yaşam kültürüne bağlı kalınarak çözülmelidir.

-Hayvan satışı derhal yasaklanmalıdır.

-Bu talepleri kabul eden herkesi bizimle birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi’ne buradan ulaşabilirsiniz.

 


Etiketler: kadın, yaşam, ekoloji
nefret