19/12/2014 | Yazar: Yıldız Tar

HDK ve HDP LGBTİ komisyonları bu hafta sonu Ankara ve İstanbul’da yeni dönemde kongre ve partinin LGBTİ politikalarını oluşturmak üzere toplanıyor.

HDK ve HDP LGBTİ komisyonları bu hafta sonu Ankara ve İstanbul’da yeni dönemde kongre ve partinin LGBTİ politikalarını oluşturmak üzere toplanıyor.
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Türkiye genelinde LGBTİ politikaları oluşturmak için LGBTİ komisyonlarını topluyor.
 
Yeni dönemde “uygun formlarla” LGBTİ politikasını oluşturmak için harekete geçen HDK/P, LGBTİ politikaları üretecek özgün bir yapılanmayı oluşturmayı planlıyor. Çalışmalar bu hafta sonu Ankara ve İstanbul’da gerçekleşecek toplantılarla başlayacak.
 
“Birçok bölgede LGBTİ toplantıları alacağız”
 
HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Cihan Erdal yeni dönemde yapmayı planladıkları çalışmalara ilişkin KaosGL.org’a konuştu. HDK’nin kuruluşundan beri çok aktif olmasa da bir LGBTİ komisyonları olduğunu hatırlatan Erdal, “Ancak bu yeni dönemde LGBTİ komisyonunun daha aktif çalışması, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilan ettiğimiz ‘Yeni Yaşam Çağrısı’nın ardından yeniden yapılanması gerekiyor” dedi.
 
Erdal bu yeniden yapılanma ve örgütlenme ihtiyacını gidermek için Ankara ve İstanbul’da başlayacakları toplantıları diğer bölgelere de yaygınlaştıracaklarını söyledi. Birçok bölgede alınan toplantılar ve buralardan çıkan sonuçlar HDP/K LGBTİ’nin yeni dönem çalışmalarını ve “Yeni Yaşam Çağrısı”nı hayata geçirmesini sağlayacak.
 
Ankara ve İstanbul toplantı tarihleri
 
Toplantılara HDK bileşeni olan LGBTİ örgütleri ve HDK/HDP bileşenlerinde faaliyet gösteren LGBTİ’ler yanında HDK/HDP’li bağımsız LGBTİ’ler de davetli.
 
Ankara toplantısı 20 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’de HDP Ankara İl Binası’nda; İstanbul toplantısı ise 21 Aralık Pazar günü saat 19.00’da HDK İstanbul İl Binası’nda yapılacak.
 
“Yeni Yaşam Çağrısı” neydi?
 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın ilan ettiği “Yeni Yaşam Çağrısı” radikal demokrasi vurgusuyla çeşitli konularda ayrımcılık, baskı, yasak, engellemelere karşı ortak bir yaşamı kurmaya çağırıyordu.
 
Çağrının LGBTİ’lere ilişkin kısmı “Yeni yaşam çağrısı cinsel özgürlükçü toplumdur” ifadeleriyle başlayarak şöyle devam ediyordu:
 
“Farklı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği sebebiyle öldürülen, baskı gören, dışlanan LGBTİ bireyler sistem tarafından görmezden geliniyor. LGBTİ’lerin varoluşu suç görülüp, homofobi ve transfobi besleniyor. Yeni yaşamda bütün cinsel kimlikler eşit yurttaşlık haklarıyla, ayrımcılığa uğramadan, hayatın her alanında özgürce onurlu bir varoluş sürdürebilecekler.” 

Etiketler: yaşam, siyaset
nefret