25/04/2020 | Yazar: Kaos GL

“Diyanet İşleri Başkanı’nın ayrımcı söylemleri LGBTİ+’ları ve HIV ile yaşayanları hedef haline getiriyor.”

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay: Nefret suçlarına zemin hazırlıyorsunuz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Diyanet’in LGBTİ+’ları ve HIV’le yaşayanları hedef gösteren nefret hutbesini eleştirdi. Kemalbay, sosyal medya hesabından şunları şöyledi:

#Koruyamıyorsunuz Üstelik nefret söylemi yayarak LGBT+’ları ve HİV ile yaşayanları hedef haline getiriyorsunuz. Korona günlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı ayrımcı söylemleri ile yaşam hakkını hiçleştirmekten vazgeçmeli.

“Diyanet İşleri Başkanı’nın ayrımcı söylemleri LGBTİ+’ları ve HIV ile yaşayanları hedef haline getiriyor.

“LGBTİ+’lar ve HIV ile yaşayanların sağlık ve sosyal hizmetlere erişim noktalarında yaşadıkları zorlukların tespit edilmesi ve buna yönelik politika üretilmesi gerekiyor.

Ayrımcı ve bilimsellikten uzak açıklamalarınızla Korona günlerinde LGBTİ+’ları ve HIV ile yaşayanları her zaman olduğundan daha çok hedef haline getiriyor, nefret suçlarına zemin hazırlıyorsunuz.”

hdp-izmir-milletvekili-serpil-kemalbay-nefret-suclarina-zemin-hazirliyorsunuz-1

Diyanet’ten nefret hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkezi Cuma hutbesinde yine hedef LGBTİ+’lar ve HIV’le yaşayanlardı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Ramazan: Sabır ve İrade Eğitimi” başlıklı hutbesinde nefret ve ayrımcılık saçtı.

Cuma hutbesi ülke genelindeki camilerde okunuyor. Hutbede eşcinseller ve HIV’le yaşayanlar şu ifadelerle hedef gösterildi:

“Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın İslamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, din/inanç, siyaset
nefret