20/07/2020 | Yazar: Kaos GL

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın sözleri hakkında konuştu: “Bunlar LGBTİ+’lara dönük bilinen bir saldırganlığın ifadesi, onun üzerinden de tüm renklere farklılıklara dönük tekçi yapının stratejik saldırısının bir parçası.”

HDP’li Çepni: “İktidar ülkedeki tüm renkleri karartmaya çalışıyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılından beri 1-5 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz olarak süt gönderdiği sosyal projesi olan “Süt Kuzusu” kutularının yenilenmesi ve belediyenin hizmet binası kolonlarının boyanmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sordu. Dağ, resmi Twitter profilinde şu ifadeleri kullanarak “LGBT renklerinin” kaldırılmasını istedi:

“Sayın Soyer, evinin odalarını LGBT renklerine boyayabilir, kişisel tercihidir. Lakin bir kamu binasını, pedofili ve ensest ilişkileri meşrulaştırmayı amaçlayan bir sapkınlığı simgeleyen renklerle boyayamaz. Sn. Soyer'in başkanlığı döneminde belediye eliyle LGBT’ye açık şekilde alan açılmaya çalışılmakta ve bu konu farklı zamanlarda şehrin gündemine getirilmektedir. Şu bilinmelidir ki; İzmir'de bu sapkın zihniyetin ve onu meşrulaştırmaya çalışan her türlü faaliyetlerin karşısında olacağız. Buradan Sn. Soyer'e çağrıda bulunuyoruz: O renkleri oradan kaldırın ve bu yanlıştan bir an önce vazgeçin.”

TIKLAYIN - CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: “Dağ, cinsel yönelimleri farklı olan yurttaşlarımızı hedef göstererek nefret suçu işliyor.”

TIKLAYIN – Tunç Soyer: “Renklerle kavga edildiğini siyasette ilk kez görüyorum”

“Renklere dönük söylemler, LGBTİ+’lara dönük saldırganlığın ifadesi”

İzGazete’nin haberine göre HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Dağ’ın bu sözlerini şöyle yorumladı: “AKP iktidarı ülkedeki tüm renkleri karartmaya çalışıyor, tüm renklere bir düşmanlık var. Tek rengin onların politik İslamcı, gerici, faşist renklerine bürünmesi çalışması var. Barolara dönük saldırılar, kadınlara dönük saldırılar olsun, İstanbul Sözleşmesi’nin iptali olsun hepsi bir bütün. Bu elbette LGBTİ+’lara karşı da yaşanıyor. Bir taraftan kendi milliyetçi, muhafazakar tabanlarını konsolide etmek bir taraftan onun karşısındakileri düşmanlaştırarak tasfiye etmeye çalışmak. Bir bütün olarak dönemin politikası bu. İzmir Büyükşehir Belediyesi binasındaki renklere dönük söylemleri de aslında LGBTİ+’lara dönük bilinen bir saldırganlığın ifadesi onun üzerinden de tüm renklere farklılıklara dönük tekçi yapının stratejik saldırısının bir parçası bunlar.”


Etiketler: siyaset
nefret