17/06/2021 | Yazar: Kaos GL

“Bakanlığınız tarafından LGBTİ+ bireylerin sağlık hizmeti aldıkları sırada ayrımcılığa uğramaması adına yapılmış bir çalışma mevcut mudur?”

HDP’li Koçyiğit hastanede transfobik ayrımcılığı Meclis gündemine taşıdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Demokratik Partisi Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hekimlik görevi yürüten doktorun trans bir kadını muayene etmemesi ve transfobik sözler sarf etmesi üzerine konuyu meclis gündemine taşıdı.

Koçyiğit, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya verdiği yazılı soru önergesinde hekim hakkında herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Koçyiğit’in soruları şöyle:

1-      Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapmakta olan Erol K. isimli hekimin trans bir kadına sarf ettiği sözler hakkında Bakanlığınızca başlatılmış bir soruşturma var mıdır?

2-      Bakanlığınızca şimdiye dek hekimlerin ve sağlık çalışanlarının gerçekleştirdiği homofobik veya transfobik nefret suçları hakkında başlatılmış kaç soruşturma vardır?

3-      Bakanlığınız tarafından LGBTİ+ bireylerin sağlık hizmeti aldıkları sırada ayrımcılığa uğramaması adına yapılmış bir çalışma mevcut mudur?

4-      Bakanlık olarak hekimlerin hasta seçme hakkını kötüye kullanmamaları adına yapmış olduğunuz bir çalışma mevcut mudur?


Etiketler: insan hakları, kadın, yaşam, sağlık, siyaset
İstihdam