19/04/2019 | Yazar: Yıldız Tar

​HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu mecliste düzenlediği basın toplantısında LGBTİ mahpuslara tecrit ve ayrımcılığı anlattı.

HDP Milletvekili Gergerlioğlu Meclis’te LGBTİ mahpusların sorunlarını anlattı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu mecliste düzenlediği basın toplantısında LGBTİ mahpuslara tecrit ve ayrımcılığı anlattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, mecliste basın toplantısı düzenledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu üyesi de olan Gergerlioğlu, komisyon üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediği için cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini sürekli basın toplantıları yaparak duyurmak durumunda olduğunu söyledi ve ekledi:

“Kimse iş yapmıyorsa da bir hak savunucusu milletvekili olarak sorumluluk alıyorum!”

Gergerlioğlu basın toplantısında LGBTİ+ mahpusların yaşadığı sorunları ve ayrımcılığı da dile getirdi.

Tarsus’ta tecrit

Gergerlioğlu, Tarsus 3 No’lu T Tipi cezaevinde kalan trans mahpusun tecrit edildiğini ve cinsiyet geçiş sürecine dair sağlık raporu olmasına rağmen hastaneye sevk edilmediğini söyledi:

“Tarsus 3 No’lu T Tipi cezaevinde kalan LGBTİ mahpus tek başına izole şekilde kaldığını belirtiyor. Ceza içinde ceza çektiğini, cinsiyet geçiş süreci için aldığı sağlık raporu olmasına rağmen ÇAPA Hastanesi’ne sevk edilmediğini belirtiyor. Kişilerin siyasi veyahut da cinsel kimlik durumları kendileriyle ilgili durumlardır. Yapılması gerekenleri de cezaevi idareleri yapmalıdır. Önyargıyla yaklaşmamalıdır. Bunun da burada altını çizerek belirtelim.”

 

Gergerlioğlu Maltepe 1 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan LGBTİ mahpusların sorunlarını ise şöyle özetledi:

“Maltepe 1 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan LGBTİ mahpuslar 10 kişi B-9 koğuşunda kaldıklarını, astım, şeker, kolesterol gibi hastalıkları olduklarını, devamlı suretle bahçeyi, havalandırmayı kullanmaları gerektiğini belirtiyorlar. Kaldıkları koğuşun üst katta olduğu için zile basarak bahçeye inmek ve geri dönmek zorunda olduklarını, bu durumun görevli infaz memurları ile aralarında soruna sebep olduğunu belirtiyorlar.”


Etiketler: yaşam, siyaset
nefret