07/04/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Açık kimlikli eşcinsel siyasetçi Barış Sulu HDP listelerinden Eskişehir son sıra milletvekili adayı oldu.

HDP’den eşcinsel milletvekili adayı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Açık kimlikli eşcinsel siyasetçi Barış Sulu HDP listelerinden Eskişehir son sıra milletvekili adayı oldu. Sulu KaosGL.org’a konuşarak, “Keşke daha fazla LGBTİ aday gösterilebilseydi” dedi.
 
Siyasi partilerin aday listelerini teslim etmek için seçim takviminin son gününde adaylar açıklanmaya başladı. Milletvekilliğine aday adaylığını açıklayan açık kimlikli eşcinsel aktivist Barış Sulu Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Eskişehir son sıra milletvekili adayı oldu.
 
“Keşke daha fazla LGBTİ aday gösterilebilseydi”
 
Sonuncu sıradan aday gösterilmesini KaosGL.org’a değerlendiren Sulu, “Benim açımdan kaçıncı sıradan olduğu değil LGBTİ adayların olması önemliydi. Keşke daha fazla LGBTİ aday gösterilebilseydi” dedi.
 
HDP Ankara aday adayı feminist ve LGBTİ aktivisti Pelin Kalkan, İstanbul aday adayı trans aktivist İpek Kırancı ve İzmir aday adayı trans kadın Gamze Yıldırım aday gösterilmedi.
 
KaosGL.org’a röportaj veren ve LGBTİ haklarını savunacağını belirten homofobi ve transfobi karşıtı feminist Derya Çiçek Nar Adana’dan aday gösterilmezken yine KaosGL.org vasıtasıyla LGBTİ haklarını savunacağını ilan eden feminist Özlem Şen Mersin 4. sıradan, homofobi ve transfobi karşıtı feminist ve KaosGL.org muhabiri Gülistan Aydoğdu ise Ankara 2. bölge 12. sıradan milletvekili adayı oldu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 3. bölgeden aday adaylığını açıklayan trans kadın Niler Albayrak ön seçimlerde 559 oy aldı. Ancak Albayrak aday gösterilmedi. LGBTİ haklarını savunan, Kaos GL üyesi siyasetçi Seniye Nazik Işık ise İzmir’den aday adaylığını açıklamasına rağmen aday gösterilmedi.
 
İzmir’de Anadolu Partisi’nden aday adaylığını açıklayan Deva Özenen ise İzmir 2. bölge 5. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi.

Etiketler: yaşam, siyaset
nefret