18/02/2014 | Yazar: Yıldız Tar

HDP Yerel Seçim Bildirgesi’nde, kentleri LGBTİ’ler için yaşanabilir kılmak için mücadele edeceğini duyurdu.

HDP’nin Yerel Seçim Bildirgesi’nde LGBTİ Hakları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
HDP Yerel Seçim Bildirgesi’nde, “LGBTi’lerin istihdam, barınma, sağlık, ulaşım, eğitim, iş güvenliği gibi sorunlarına, LGBTi’lere dönük inkar, imha politikalarına ve işlenen nefret suçlarına karşı LGBTi kurum ve aktivistleriyle beraber çözümler üretmek temel gündemlerimizdendir” dedi.
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yerel yönetimlerdeki hedeflerini paylaştığı “Yerel Seçim Bildirgesi” açıklandı.
 
Kent hakları, gençlik, yoksullukla mücadele, farklı haklara eşit temsiliyet ve kadın gibi başlıklarda çalışma planını kamuoyuyla paylaşan HDP, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) başlığında kentleri LGBTİ’ler için yaşanabilir kılmak için mücadele edeceğini duyurdu.
 
LGBTİ’ler her alanda temsil edilmelidir”
Bildirgede LGBTİ başlığı altında şu ifadeler yer aldı: “Yaşadığımız coğrafyada eşit yurttaşlar olarak tanınmayan, yaşama, çalışma, barınma, sağlık ve eğitim gibi temel hakları yok sayılan veya gasp edilen, mevcut hükümet ve hükümete yakın basın organları tarafından hasta ve sapkın ilan edilen, hedef gösterilen, nefret cinayetlerine kurban giden LGBTİ’lerin özgürlük, eşitlik ve hak mücadelesi demokratik yerel yönetim anlayışının vazgeçilmez bir parçasıdır.
 
HDP, kentleri LGBTİ’ler için yaşanabilir kılmak, LGBTİ bireylerin mahalle meclisleri, belediye meclisleri ve belediye başkanlığına kadar, yerel yönetimin her alanında temsil edilmeleri gerektiği anlayışındadır.
 
LGBTİ kurumlarıyla birlikte çalışmak temel gündemlerimizden”
HDP için LGBTİ’lerin özgürlük, eşitlik ve hak mücadelesi demokratik yerel yönetim anlayışının vazgeçilmez bir parçasıdır.
 
LGBTİ’lerin istihdam, barınma, sağlık, ulaşım, eğitim, iş güvenliği gibi sorunlarına ve LGBTİ’lere dönük inkar, imha politikalarına ve işlenen nefret suçlarına karşı LGBTİ kurum ve aktivistleriyle beraber çözümler üretmeyi temel gündemlerinden biri olarak görür.”
 
Bildirgenin tamamına şuradan erişilebilir. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam