20/07/2012 | Yazar: Kaos GL

Hebûn LGBT Diyarbakır Oluşumu, Fanzin yayınladı. Hebûn LGBT bu fanzinle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan LGBT bireylerin sorunlarını görünür kılmayı amaçlıyor.

Hebûn LGBT Fanzin Yayınladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hebûn LGBT Diyarbakır Oluşumu, Fanzin yayınladı. Hebûn LGBT bu fanzinle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan LGBT bireylerin sorunlarını görünür kılmayı amaçlıyor.

Fanzinin ilk sayısında Hebûn’un faaliyetleri, Diyarbakır’da 1 Mayıs’a katılan Hebûn aktivistlerinin görüşleri, performans sanatçısı Şükran Moral ile söyleşi, trans cinayetleriyle ilgili şiir ve yazılar var.

Hebûn LGBT Diyarbakır Oluşumu 2011 yılının Mart ayından bu yana Diyarbakır ve çevre illeri başta olmak üzere tüm bölgede yaşayan LGBT bireylerin cinsel yönelim ve cinsiyet kimlikleriyle varoluşlarını gerçekleştirmelerine destek olmak; sosyal, kültürel ve yasal haklarını edinebilmeleri için gerekli çalışmaları yapmak; hayatın her alanında homofobi ve transfobiye karşı mücadele edebilmek için gereken dayanışmayı sağlayabilmek, Toplumda mevcut homofobik, transfobik ve cinsiyetçi tutumların değiştirilmesi için çalışmalar yapmak ve/veya bu tür faaliyetler içinde aktif olarak yer almak; LGBT bireylerin insan haklarının korunması ve her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını sağlamak; Herkesin eşit şartlar altında yaşadığı ve cinsel yönelim, cinsiyet kimliği veya ifadesi ayrımcılığı olmak üzere tüm ayrımcılıklardan arınmış insan haklarına saygılı özgür bir dünya için çalışmayı vizyon olarak belirlediğini belirtmekte.
 
Hebûn LGBT’ye destek vermek isterseniz hebunlgbt@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.
 
Hebûn LGBT fanzinini okumak için tıklayın.


Etiketler: yaşam
İstihdam