27/08/2012 | Yazar: Kaos GL

Kendilerini güvende hissetmediklerini ve endişelendiklerini belirten Hebûn LGBT üyeleri İHD Diyarbakır Şubesinde yaptıkları basın açıklamasında, nefret cinayetlerine sessiz kalınmaması ve suça ortak olunmaması çağrısınnda bulundu.

Hebûn LGBT Yaşam Hakkı İçin Anayasal Güvence İstedi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hebûn LGBT Oluşumu’nun İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesinde yaptığı basın toplantısında son günlerde LGBT bireylere yönelik artan şiddet eylemlerine yetkililerin ilgisiz kalmaları eleştirildi.

Kendilerini güvende hissetmediklerini ve endişelendiklerini belirten Hebûn LGBT üyeleri İHD Diyarbakır Şubesinde yaptıkları basın açıklamasında, nefret cinayetlerine sessiz kalınmaması ve suça ortak olunmaması çağrısınnda bulundu. 

Geçtiğimiz günlerde Antalya’da trans bir kadının kendi evinde boğazı kesilerek katledilmesini hatırlatan Hebûn LGBT, Ahmet Yıldız (15 Temmuz 2008) ve Dilek İnce (12 Kasım 2008) cinayetlerinde de katillerinin hâlâ bulunmamasına dikkat çekti. 

Hebûn LGBT üyeleri yaptıkları açıklamada, LGBT bireylerin her gün adım adım katledilmeye ve linç edilmeye maruz kaldıklarını buna rağmen yetkililerin suskun kaldığını belirtti.
 
Yaşam hakkı için anayasal güvence!
 
LGBT bireylere yönelik şiddet ve cinayetlerin önüne geçilebilmesi için anayasanın eşitlik maddesine cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibarelerinin eklenmesinin zorunluluğunun altını çizen Hebûn LGBT üyeleri, yetkililerin harekete geçmek için neyi beklediklerini sordu.
 
Homofobik/Transfobik adalet sistemi nefreti körüklüyor!
 
Adalet sisteminin Homofobik/Transfobik niteliğinin, medya ve sistemin ahlaki değerlerinin; nefreti körükleyerek, LGBT bireylerinin toplumun hedef tahtası haline getirildiği vurgulanan açıklamada, sözde ahlaki değerlere göre “namus” kavramının ileri sürülerek katillerin kendilerini temize çektikleri, asgari cezalarla kurtuldukları, adalet sisteminin de buna destek olduğu belirtildi.  
 
Suça ortak olmayın ve anayasal taleplerimizi görmezden gelmeyin!
 
Gelecek kaygısı içinde ölüm korkusuyla yüz yüze yaşadıklarını ifade eden Hebun LGBT üyeleri yaptıkları açıklamada, “Her birey gibi biz LGBT bireyler de insanız ve her bireyin hakkı olan “yaşam hakkı”mızın güvence altına alınmasını istiyoruz. Suça ortak olmayın ve anayasal taleplerimizi görmezden gelmeyin!” dedi. 
 
Hebûn LGBT’nin çağrısına destek veren Diyarbakır’dan kurumlar şunlar:  
 
SELİS KADIN DERNEĞİ
CEREN KADIN DANIŞMANLIK
DİKASUM KADIN MERKEZİ
KAMER VAKFI
EPİDEM (Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi)
KARDELEN KADIN EVİ
ÇINAR BELEDİYESİ KADIN MERKEZİ
DİYARBAKIR SANAT MERKEZİ
DİYARBAKIR SİNEMA DERNEĞİ
HDK GENEL MECLİSİ, 19. BÖLGE MECLİSLERİ ve DİYARBAKIR DELEGASYONU
TÜM-BEL-SEN DİYARBAKIR ŞUBESİ 
PİR SULTAN ABDAL DERNEĞİ
DİCLE FIRAT KÜLTÜR SANAT MERKEZİ
DİYARBAKIR KENT KONSEYİ YEREL GÜNDEM 21 ENGELLİLER MECLİSİ
ESP
İNSAN HAKLARI DERNEĞİ (İHD) DİYARBAKIR ŞUBESİ
EĞİTİM-SEN DİYARBAKIR ŞUBESİ 
DİSK GENEL İŞ SENDİKASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 

Etiketler: yaşam
İstihdam