29/01/2013 | Yazar: Kaos GL

Hebûn LGBT Diyarbakır Derneği, 4 Şubat 2013’te 4. celsesi görülecek olan Roşin Çiçek davasıyla ilgili kamuoyu yaratmak için bir kampanya başlattı.

Hebûn LGBT’den Roşin Çiçek Davası İçin Kampanya Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hebûn LGBT Diyarbakır Derneği, 4 Şubat 2013’te 4. celsesi görülecek olan Roşin Çiçek davasıyla ilgili kamuoyu yaratmak için bir kampanya başlattı.
Diyarbakır’da eşcinsel olduğu gerekçesi ile babası ve iki amcası tarafından öldürülen Roşin Çiçek’in şahsında tüm nefret cinayetlerine karşı durmak adına “Roşin Çiçek davasının takipçisiyim. Çünkü …” ile başlayan mesajlarınızı hebunlgbt@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.  
 
Derneğin sitesinde yayınlanan mesajlardan bazıları şöyle:
Bu Cinayet bir yargısız infazdır. Nefret cinayetidir. Hayatımız boyunca bütün yargısız infazlara nefret suçlarına karşı olduk. Bu ve benzeri cinayetlere karşı durmak bütün insan hakları savunucularının en önemli görevlerinden biridir.
Nebahat Akkoç / KAMER Vakfı Başkanı
 
Nefretin başlı başına bir suç olduğuna inanıyorum ve cehaletle beslenen nefretin R. ve daha nicelerimizin başına geldiği, maalesef geleceği gibi ölümle sonuçlanmadan önce, insanlara sevmek öğretilerek engellenmesini istiyorum.
Janset KARAVİN / Pandomim Sanatçısı, Radyocu
 
R.Ç’nin öldürülmesinin ardından basında çıkan haberleri takip etmeye çalışıyorum ve ülkem Kürdistan’ın – bana göre – eksik hassasiyeti karşısında kanım donuyor. Ülkemin her özgürlükçü, her anti-militarist ve her anti-sömürgeci ferdinin, yürek burkucu bir nefret cinayetine kurban gitmiş R.Ç şahsında yüreğini ayaklandırmasının tam zamanıdır.
Kawa Nemir / Şair Çevirmen, Editör 
 
Birinci Fotoğraf: Metehan Özcan
İkinci Fotoğraf: Kaos GL Arşivi

Etiketler: yaşam
İstihdam