22/01/2010 | Yazar: Kaos GL

Derneğin Türkiye Temsilciliği, 23 Ocak 2010 tarihinde İstanbul'da bir dizi etkinlikle 15. yılını kutluyor.

Derneğin Türkiye Temsilciliği, 23 Ocak 2010 tarihinde İstanbul'da bir dizi etkinlikle 15. yılını kutluyor. “Türkiye’de sivil toplumun geçen 15 yılı, etkisi, şansları, sınırları” konulu panelin yanı sıra program çeşitli film gösterimleri, sergiler, eğlence ve kokteylden oluşuyor.

Dernek, 15. yıl etkinliği kapsamında düzenleyeceği konferansta, geçen 15 senelik dönemde STK‘ların etkisini değerlendirmeyi ve toplumsal değişim konusunda STK‘ların rolünü ele almayı hedefliyor.
 
Genel bir bakışın sunulacağı “Türkiye’de Sivil Toplumun geçen 15 yılı: Etkisi – şansları – sınırları” başlıklı ilk panele Ahmet İnsel, Ali Yurttagül, Laden Yurttagüler katılıyorlar.
 
Takip eden bölümlerde kadın, topluömsal cinsiyet, eşitlik, demokratikleşme ve insan hakları gibi somut toplumsal alanlar konuşulacak. Bu bolumde sivil toplum ve toplumsal gelişme hakkında bir tartısma zemini yaratmak ve genel çerçeve çizmek hedefleniyor.
 
Çevre – Enerji – Kırsal Kalkınma oturumunda, Oktay Demirkan, Hale Oğuz; Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Örgütleri oturumunda Nebahat Akkoç, Aksu Bora, Ali Erol; Demokrasi – İnsan ve Azınlık Hakları oturumunda Mithat Sancar, Hidayet Tuksal, Sezgin Tanrkulu ve Dilek Kurban yer alacaklar.
 
15 yıllık dönemde, sivil toplum kuruluşları toplumsal gelişim ve değişimde ne kadar etkin olabildi? Bu dönemde nasıl geliştiler, hangi sorunları yaşadılar soruları üzerinden genel bir değerlendirme ile konferans tamamlanacak.
 
 


Etiketler: yaşam
İstihdam