18/05/2021 | Yazar: Kaos GL

HEVİ LGBTİ+ Derneği, “Mülteci LGBTİ+’lar özelinde “17 Mayıs Homofobi Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün Buluşması” etkinlikleri ile 6. defa bir araya geldi.

Hevi’de mülteci LGBTİ+’lar 17 Mayıs için bir arada Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HEVİ LGBTİ+ Derneği, “Mülteci LGBTİ+’lar özelinde “17 Mayıs Homofobi Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün Buluşması” etkinlikleri ile altıncı defa bir araya geldi.

Etkinliğin ilki Arapça konuşan mülteci LGBTİ+’larla 15 Mayıs Cumartesi günü, ikincisi ise Farsça konuşan mülteci LGBTİ+’larla 16 Mayıs Pazar günü Zoom üzerinden gerçekleşti.

HEVİ LGBTİ+ Derneği, 2015’den bugüne mülteci LGBTİ+’larla bir araya geliyor. Dernek mülteci LGBTİ+’larla bir arada çalışmalarına dair şunları söylüyor:

“Türkiye’de yaşayan, yaşamak zorunda bırakılan mülteci LGBTİ+’lar çoklu ayrımcılığa maruz kalıyor. Mülteciler çoğu zaman kendi başlarına LGBTİ+fobi ve ırkçılıkla mücadele etmek zorunda. HEVİ LGBTİ+ olarak bizler, 2015 yılından beri düzenli olarak mülteci LGBTİ+’larla çalışmalar yürütmekteyiz. HEVİ olarak, mülteci LGBTİ+ların yalnız olmadığını hatırlatmak, yaşanan hak ihlalleri ve LGBTİ+fobi ile mücadele etmek için bu yıl da 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Gün’ (IDAHOBIT) kapsamında mülteci LGBTİ+ arkadaşlarımızla olarak bir araya geliyoruz. Bu yılda 6.sını düzenlediğimiz etkinlikte online olarak bir araya geldik.

hevi-de-multeci-lgbti-lar-17-mayis-icin-bir-arada-1

“Bu yıl bir araya gelirken farklı dillerde ( Arapça-Farsça ) iki farklı oturumla yürüttüğümüz etkinliğin birinci oturumunda “​Mülteci LGBTİ+ Olmak ve Değişen Hukuk Prosedürleri” başlığı altında Kaos GL avukatı Hayriye Kara sunumu ile katkı sağladı ve sonrasında gelen sorulara cevap arandı. Etkinliğin ikinci oturumunda ise “Mülteci LGBTİ+lar ne talep ediyor?” başlığıyla Mülteci LGBTİ+lardan gelen bir talepler bildirgesi taslağı hazırlandı.

“Her iki etkinlikte konuşulan konuların, cevap bulunan soruların ve mültecilerden gelen talepler bildigesininde olduğu raporu “20 Haziran Dünya Mülteciler Günü”nde Türkçe-Kürtçe-Arapça-Farsça-İngilizce olacak şekilde 5 dilde yayımlanacaktır.”



Etiketler: yaşam, mülteci
nefret