24/03/2023 | Yazar: Kaos GL

HEVİ LGBTİ+ Derneği, depremden etkilenen mülteci LGBTİ+’ların yararlanabileceği ücretsiz bireysel psikoterapi desteği sunmaya başlıyor.

HEVİ’den depremden etkilenen mülteci LGBTİ+’lar için ücretsiz psikoterapi programı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HEVİ LGBTİ+ Derneği, depremden etkilenen mülteci LGBTİ+’lara 20 Mart 2023 – 11 Haziran 2023 tarihleri arasında ücretsiz bireysel psikoterapi desteği sunmaya başlıyor. Travma sonrası psikososyal destek sağlamayı amaç güttüğümüz bu programın odağında “Yas, Başa Çıkma ve İyileşme” süreçleri yer alacak. 

Program bilgileri

Seansların Başlangıç ve Bitiş Tarihleri: 01 Nisan 2023 – 11 Haziran 2023 

Seans Günleri ve Saatleri: Danışanların talepleri dikkate alınarak birlikte belirlenecektir.
Seans Yeri: Seanslar Zoom iletişim kanalında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Ancak yüz yüze görüşmek isteyenlerin taleplerine olumlu yanıt verilecektir.
Seans Dili: Arapça ve Farsça çevirmenler eşliğinde Türkçedir. Ayrıca Fransızca da seans verilebilecektir.
Seans Ücreti: Ücretsizdir.
Seans Sayısı: Her bir danışan için on seans planlanmıştır.
Seans Yürütücüleri: İnsan hakları mücadelesi sürdüren uzman psikologlar tarafından yürütülecektir.

Kontenjan: 10 Mülteci LGBTİ+ ile sınırlıdır.

Nasıl başvururum?

Yararlanma şartları arasında depremden etkilenmiş mülteci LGBTİ+ olmak ve 18 yaşından büyük olmak yer alıyor. Daha çok sayıda ihtiyaç sahibinin yararlanabilmesi için düzenli katılım şartı aranıyor.

Buradan ulaşabileceğiniz başvuru formunun eksiksiz bir biçimde doldurulması veya info@hevilgbti.org adresine e-posta yoluyla gönderilmesi gerekiyor. Başvuru formunu göndermeden önce kişisel verilerin HEVİ LGBTİ+ Derneği tarafından korunması ve işlenmesine ilişkin “Aydınlatma Metni” ve “Açık Rıza Formu”nu inceleyebilirsiniz.

Koşulları karşılayan ve 20 Mart 2023, 23:59’a kadar gönderilen tüm başvurular HEVİ LGBTİ+ Derneği bünyesinde oluşturulan seçici kurul tarafından değerlendirilecek ve sonuçlar en geç 24 Mart 2023 16:59’a kadar başvuruculara bireysel olarak mail yoluyla iletilecek.


Etiketler: yaşam, sağlık
İstihdam