26/10/2010 | Yazar: KAOS GL

Son aylarda ABD'de en az yedi genç, eşcinsel oldukları için maruz kaldıkları alaycı ve saldırgan davranışların ardından intihar etti.

Hillary Clinton'dan eşcinsellere destek videosu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Son aylarda ABD'de en az yedi genç, eşcinsel oldukları için maruz kaldıkları alaycı ve saldırgan davranışların ardından intihar etti. Eşcinsel gençlere mesaj veren Clinton, ''Hayatınızın değerini bilin, yalnız değilsiniz'' diyor.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton video paylaşım sitesi YouTube'a yüklediği klipte ne devlet başkanlarına, ne de diplomatlara sesleniyor.

Eşcinsel gençlere mesaj veren Clinton, ''Hayatınızın değerini bilin, yalnız değilsiniz'' diyor.
Dışişleri Bakanı Clinton'ın video mesajı, eşcinsel oldukları için psikolojik bunalıma giren gençlere yardım amaçlı bir internet kampanyasının parçası.
 
Clinton, cinsel konular üzerine köşe yazarlığı yapan Amerikalı araştırmacı Dan Savage'ın Youtube'da başlattığı ''Daha İyi Olacak'' adlı girişimde yer aldı.
 
Aralarında Amerikan kamuoyunun yakından tanıdığı ünlü simaların da yer aldığı projenin katılımcıları, intiharın eşiğine gelmiş ya da toplum baskısı nedeniyle bunalıma girmiş eşcinsel gençlere video mesajlarla umut vermeye ve destek olmaya çalışıyor.
 
İntiharlar
Kameraya dimdik bakarak ciddi bir ses tonunda konuşan Hillary Clinton, ''Sizin yanınızda duran, sizin için dua eden, size güç veren birçok insan var. Beni de bu kişilerin arasında sayabilirsiniz.'' diyor.
 
Son aylarda ABD'de en az yedi genç, eşcinsel oldukları için maruz kaldıkları alaycı ve saldırgan davranışların ardından intihar etti.
 
Bu gençlerden biri, Rutgers Üniversitesi'nde okuyan 18 yaşındaki Tyler Clementi'ydi.
Kampüsteki odasında başka bir erkekle birlikte olurken okul arkadaşları tarafından gizlice kameraya çekilen Tyler Clementi, internette yayınlandığı iddia edilen bu görüntülerin alay konusu olduğunu öğrenince kendini bir köprüden aşağı atarak canına kıydı.
 
Seattle merkezli gazeteci-yazar Dan Savage, yakın zaman içinde intihar eden 15 yaşındaki Billy Lucas'ın da okula gittiği küçük kasabada sürekli maruz kaldığı hakaret ve alaya katlanamadığı için ölümü seçtiğini yazıyor.
 
Şaşırtan ilgi
Savage, ''Keşke Billy'yi tanısaydım, onunla konuşabilseydim'' diyor: ''Lisedeki kabadayıların hakaretlerini atlattıktan sonra, bir eşcinsel olarak hayatın daha iyi olacağını ona anlatmak isterdim.''
 
Kendisi de eşcinsel olan Dan Savagge, BBC'ye verdiği mülakatta, ''YouTube videolarıyla bu gençlere mutlu eşcinsellerin de olduğunu anlatabileceğimin farkına vardım. Okulların, kiliselerin, ebeveynlerin müsadesine gerek duymadan, gençlere doğrudan internet üzerinden ulaşabiliyorum. Bir eşcinsel olarak onları gelecekte daha güzel bir hayatın beklediğini bilmelerini, intihar gibi düşünceleri kafalarından silmelerini istiyorum.'' diye konuştu.
 
YouTube'daki kanala bundan dört hafta önce ilk video mesajı kendisi koyan Dan Savage, gazete köşesinden başkalarına da seslenerek destek mesajları beklediğini, eşcinsellerin kendi hikayelerini anlatmalarını istediğini yazdı.
 
Dan Savage, kurduğu YouTube kanalına birkaç hafta içinde ABD'den ve diğer ülkelerden 2 binin üzerinde video mesajı akın edince bu ilgi karşısında ilk başta kendisinin de şaşırdığını söylüyor.
 
Birbirinden çok farklı ortamlarda, farklı din ve kültürlerde yetişmiş eşcinseller, gençliklerinde bizzat yaşadıkları ya da tanık oldukları zorlukları anlatıyor.
 
Yıldız katkısı
''Daha İyi Olacak'' kanalına Amerikan televizyonunun gençlik dizilerinde rol alan bazı meşhur yıldızların da videolarıyla destek verdiğini anlatan Dan Savage, ABD'de çok sayıda eşcinsel gencin okulda, kilisede ya da ailesi içinde bulamadığı desteği bu projede bulduğunu söylüyor.
 
Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un videosunun projeye ''büyük bir katkısı'' olduğunu belirten gazeteci-yazar Dan Savage, ABD yasalarının değiştirilmesi için de Clinton'ın desteğini beklediğini kaydetti.
 
Savage, eşcinsellerin evlenmesini engelleyen ve orduda kimliklerini açıklamalarını yasaklayan federal ve eyalet düzeyindeki kanunların ''eşcinsellere düşmanca tavrın meşru görüldüğü ortamlara yol açtığını'' söyledi.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret