03/12/2018 | Yazar: Umut Güven

Hindistan Anayasa Mahkemesi’nin eşcinsel ilişkiyi suç olarak yasalardan kaldırmasının ardından ilk onur yürüyüşü gerçekleşti.

Hindistan Pride: Adios 377 Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hindistan Anayasa Mahkemesi’nin eşcinsel ilişkiyi suç olarak yasalardan kaldırmasının ardından ilk onur yürüyüşü gerçekleşti.

Hindistan Anayasa Mahkemesi’nin, Ceza Kanunu'nun 377. maddesini bozarak eşcinsel ilişkiyi “doğaya aykırı suç” olmaktan çıkarışının ardından ilk Onur Yürüyüşü Delhi’de gerçekleşti.

SBSNews’in haberine göre, Hindistan’da 2007 yılından bu yana gerçekleşen en kalabalık yürüyüş oldu. “Adios* 377” ve “Love Wins” pankartları ile meydanlarda yürüyen katılımcılar, 150 yıldır eşcinsel ilişkileri suç kabul eden Hindistan Ceza Kanunu’na atıfta bulundu.

“İlk kez suçlu olarak sokaklarda değiliz!”

Delhi Queer Pride organizatörlerinden Deepti, PinkNews haber sitesine “İlk kez suçlu olarak sokaklarda değiliz!” dedi.

Bir başka katılımcı Goswami ise eşitliğe ulaşmak için yasaların değişmesinin ve bu yürüyüş önemli bir adım olduğunu belirtti.

“Sosyal kabul için bir neslin daha mücadele vermesi gerekecek belki ama artık korku ortadan kalkmış olacak. Hayatımı artık özgür bir yurttaş olarak yaşıyorum. İnsanlar omuzlarında bir yük olmadan yürüyor bugün. Bu yürüyüş mutluluk, mutluluk ve mutluluk hakkında!”

Yasadan kaldırılan 377. madde ne diyordu?

Eşcinsel ilişkiyi “doğaya aykırı suç” olarak tanımlayan 377. madde ülkenin bugüne dek uygulanan en eski yasalarından biriydi. Tam 150 yıldır uygulanılan yasa, 157 yıllık sömürge döneminden kalmıştı ve bu yasa ile yargılananlara 10 yıllık hapis cezası getiriyordu.

*Adios: İspanyolca “güle güle”.

İlgili haber:

Hindistan’da mahkeme eşcinsel ilişkiyi suç olmaktan çıkardı

 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam