01/12/2015 | Yazar: Kaos GL

Hintli bakan, ülkedeki eşcinsel ilişki yasağının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

‘Hindistan’daki eşcinsel ilişki yasağı gözden geçirilmeli’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hintli bakan, ülkedeki eşcinsel ilişki yasağının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Hindistan’ın içerisinde barındırdığı LGBT topluluğu göz ardı etmemesi gerektiğini belirten, Hindistan Maliye Bakanı Arun Jaitley, eşcinsel birlikteliği yasa dışı olarak tanımlayan yasalar aleyhinde konuşma yaptı.

Arun Jaitley’e göre, Hindistan’ın dört bir yanında yaşayan milyonlarca insanın ihtiyaçlarını görmezden gelen, 2013 yılında Yargıtay tarafından onanan muhafazakar yasaların tekrar gözden geçirilmesi gerekli:

“Milyonlarca insan eşcinsel ilişki yaşamışken, onları görmezden gelmenizin imkanı yok.”

Jaitley, elli yıl önce ortaya konmuş yasalar o zaman için “doğru” olmuş olsa bile şu an için bu durumun böyle olmadığını savunarak, Hindistan’ın eşcinsel haklarına yaklaşımının modernleştirilmesinin gerektiğini ekledi:

“Dünyanın dört bir tarafında hukuk gelişiyor, bence kanunlarda yanlışlar var ve bazı noktaların tekrar incelenmesi gerekmekte.”

Maliye Bakanı, Hindistan hukuk sisteminin günümüzde içerisinde yaşadığı ikiyüzlülüğü ise eleştirdi.

Sömürgeci homofobik yasa 2013’te tekrar onaylandı

2013 yılında Hindistan’ın İngiliz sömürgesi olduğu zamanlarından kalma, eşcinsel ilişkiyi suç olarak tanımlayan sokan yasa, Yargıtay tarafından onandı ve o gün aktivistlere göre eşcinsel hakları için tam anlamıyla bir “kara gün.”

Yargıtay’ın açıklamasına göre, Hindistan Parlamentosu 19. yüzyıla dayanan ceza kanunlarının kimilerini kaldırarak, değişiklik yapma hakkına muktedir olan tek kuruluş.

Hindistan ceza kanununun 337. maddesi gayet açık bir şekilde eşcinsel ilişkiyi ima ederek, “doğa kanunlarına aykırı cinsel ilişkiyi” yasaklıyor ve cezası ise hapiste 10 yıl. Bu kanunun kökeni ise Hindistan’ın İngiliz kolonisi olduğu günlere dayanmakta.

Bu ayın başlarında lezbiyen bir karakterin partneri ile ilişkisinden bahsetmesi sebebiyle, Grey’s Anatomy adlı televizyon dizisi, Hindistan Televizyon Yayınları Kontrol Konseyi tarafından hedef alındı.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam