22/09/2020 | Yazar: Kaos GL

Pozitif-iz Derneği’nin düzenlediği “HIV ile Yaşayan Bireylere Yönelik İnternet Üzerinden Pozitif Eğitimler” 30 Eylül - 3 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

“HIV ile Yaşayan Bireylere Yönelik İnternet Üzerinden Pozitif Eğitimler” başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pozitif-iz Derneği “HIV ile Yaşayan Bireylere Yönelik İnternet Üzerinden Pozitif Eğitimler” düzenliyor.

Gilead Sciences Türkiye tarafından desteklenen eğitimler 30 Eylül - 3 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Her hafta yeni bir konunun ele alınacağı eğitimler; HIV’in tarihi, tıbbi, psikolojik, hukuki ve sosyal alanlarında kendi bilgi ve kapasitelerini arttırmayı isteyen HIV tanısı almış kişilere yönelik.

20 kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan eğitimler Zoom programı üzerinden yapılacak ve konunun uzmanları tarafından verilecektir.

Katılımcılar dilerlerse başvuru formunda rumuz kullanabilir ve birden fazla eğitime başvurabilir. Katılımcıların sağlayacağı bilgi ve veriler herhangi bir üçüncü şahıs veya kurumla kesinlikle paylaşılmayacak.

İlk eğitim; ‘HIV’in Tarihi ve Tıbbi Boyutu’

“HIV’in Tarihi” başlıklı eğitim 29 Eylül Salı akşamı 20:00 – 21:00 saatleri arasında gerçekleşecek olup, kayıt için son başvuru 27 Eylül, saat 18:00’a kadar.

Eğitimlere nasıl katılabilirim?

Ücretsiz olan eğitimlere katılmak isteyen kişiler ilgi duyduğu ve merak ettiği eğitim konularına göre başvuru yapabilirler.

Eğitimlere katılmak isteyen HIV pozitif kişilerin info@pozitifiz.org adresine;

Ne kadar süredir HIV ile yaşadığını,

Takip olduğu hastane ve hekim adını,

Eğitime katılma konusundaki motivasyonunu açıklayan bir yazıyı ve iletişim numarasını içeren bir e-posta göndermelerini rica ediyoruz.

Ayrıca derneğin sosyal medya hesaplarından eğitimlere başvuru yapabilirsiniz.

Kimler eğitim verecek?

· HIV’in Tarihi ve Tıbbi Boyutu (Prof. Dr. Deniz Gökengin)

· HIV ve Covid-19 (Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu)

· HIV ve İlaç Kullanımı (Farmakolog Sinan Elmalıoğlu)

· HIV ve Hukuk (Av. Habibe Yılmaz Kayar)

· HIV ve Bürokrasi (Yasin Erkaymaz)

· HIV ve Psikoloji (Psikiyatr Meral Akbıyık)

· HIV ve Beslenme (Diyt. Ayşegül Bahar)

· HIV ve Hak Arama Yolları (Av. Hatice Demir)

· HIV Aktivizmi (Dr. Muhtar Çokar)

· Danışmanlık ve İletişim Teknikleri (Çiğdem Şimşek)

Pozitif-iz Derneği hakkında

Pozitif-iz, HIV pozitif kişiler ve yakınlarını fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden güçlendirmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur. Bu amaca uygun olarak onların ihtiyaç duyabilecekleri destek ve danışmanlık hizmetlerini üretir. Bununla birlikte HIV ve AIDS’e yönelik ön yargıların azaltılmasına, konuyla ilgili güncel ve doğru bilgilerin toplumda yayılmasına katkıda bulunur. Pozitif-iz, HIV/AIDS’i birey ve halk sağlığı açısından değerlendirmenin yanı sıra, insan hakları olarak da ele alır ve bu çerçevede faaliyetlerini yürütür.

 


Etiketler: yaşam, sağlık hakkı
nefret